Továbbjutás büntetőkkel

A bajnokságban is rivális Kozármislenyt győzte le idegenben, a Magyar Kupában gól nélküli döntetlent követően, tizenegyesekkel a Veszprém FC.

A Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutás volt a tét szombaton a Kozármisleny – Veszprém FC mérkőzésén, a továbbjutásról egyetlen találkozó döntött. A veszprémiek vendéglátója szintén az NB II Nyugati csoportjában szerep, a bajnokságban is nagy riválisnak számít.

Bár mindkét csapat törekedett a gólszerzésre, de sem a rendes játékidőben, sem pedig a 2 x 15 perces hosszabbításban nem esett találat, így a mindent eldöntő tizenegyes párbajra került sor.

A rendes játékidőben egyszer cseréltek a veszprémiek, a szünetben Molnár Tibor helyett Nikolin lépett pályára, majd a 78. percben Homma megsérült, és nem tudta folytatni a játékot, így helyére Vágó Attila Osváthot küldte be a játéktérre. A hosszabbítás 15. percében ismét frissített a vendég vezetőedző, Vágó helyett Mosberger folytatta, s ez később döntőnek is bizonyult.


Fotó: archív

Az első büntetőt a hazaiak lőtték, s nem hibáztak, de Szabó Zsolt is belőtte, így 1:1. A következő körben sem hibáztak a játékosok, nálunk Osváth volt eredményes, 2:2. A harmadik körben a Kozármisleny játékosa kapufát lőtt, míg Makrai bevágta, így már nálunk volt az előny 2:3. A következő páros ismét hibátlanul lőtt, nálunk Nikolin nem hibázott, 3:4. A hazaiak ismét belőtték, nálunk azonban Hevesi-Tóth főlé lőtte a labdát, így ismét egál volt az eredmény, 4:4. Az ötödik körben a kozármislenyi játékos és Császár is eredményes volt, 5:5. Ezután Tarczy bravúrral védte a hazai büntetőt, majd Mosberger végleg eldöntötte a csatát, továbbjuttatva ezzel a Veszprém FC-t a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

Kozármisleny - Veszprém FC 0:0, tizenegyesekkel 5:6

Veszprém FC: Tarczy - Nagy Ádám, Császár, Makrai, Leitold - Molnár Tibor, Molnár Zoltán, Hevesi-Tóth, Vágó - Homma, Szabó

Forrás: veszpremfc.hu