Örömünnep a futsal-maratonon

Heroikus küzdelemben harcolta ki az elődöntő harmadik mérkőzését az 1. Futsal Club Veszprém, a hosszabbítást követő büntetőpárbaj döntött.


Képgaléria a cikk végén

Már az első percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat, így egy kicsit megilletődötten kezdett a Veszprém. A 7. percben büntetőből egalizált Finta. A 13. percben eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen két gyors találattal meglépet az MVFC és a játékrész hátralévő időszakában rutinosan tartották az eredményt.

A fordulás után az FCV percei következtek. Tar egy percen belül kétszer zörgette meg a vendégek hálóját és egalizálta az eredményt. Sokáig nem örülhettünk, ismét vezetést szerzett a Berettyó. Aki a helyszínen izgulta végig a mérkőzést nem nagyon unatkozhatott, hiszen a 28. percben Boromisza Gábor köszönt be Tihanyi kapujába. 10 perccel a vége előtt döntetlenre állt a találkozó.

Ekkor kezdődött a futsal fieszta. Mindkét csapat a győzelemért küzdött, előbb a Berettyó volt eredményes Rábl révén, de a 36. percben Boromisza Dániel beállította a rendes játékidő végeredményét, úgy, hogy kisbüntetőt is hibáztunk.

Következett a 2x5 perces hosszabbítás, ami meseszerűen indult, hiszen egy jogos kiállítás után ismét Finta értékesítette a büntetőt. Előny nálunk és a első 5 perc végéig nem is változott. A folytatásban hasonló szituációban, jogos büntetőt kapott az MVCF, amit Lovas értékesített. Aki még bírta idegekkel a lelátón az készülhetett a büntetőpárbajra.

Hihetetlen izgalmak mellett, kapusaink remeklésével a végén felrobbant a csarnok és legnagyobb büszkeségünkre legyőztük Magyarország második legjobb alakulatát. Így a 3. találkozó dönt a döntőbe jutásról (előreláthatólag pénteken kerül sor a mérkőzésre).

Nehéz összegezni a találkozót szavakkal. Aki ott volt látta, aki lemaradt róla sajnálhatja. Gratulálunk a csapatnak! - mondta Rajki Tamás, ügyvezető elnök.

1. Futsal Club Veszprém - MVFC-Berettyóújfalu 6:6 (1:3) büntetőkkel: 6:5

Március 15. utcai sportcsarnok, vezette: Antal Sz. (Baghy, Janitz)

Veszprém: Schmidmajer - Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi, csere: Kasza (kapus), Finta, Boromisza G., László, Gulyás, Weisz
Vezetőedző: Madarász János

Berettyóújfalu: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Szabó P., Rábl, csere: Mezei (kapus), Dávid R., Sánta, Siska, Nagy T., Gál I., Komáromi
Vezetőedző: Turzó József

Gólszerzők: Finta a 7. és a 41., Tar a 26. és a 26., Boromisza G. a 28., Boromisza D. a 36. percben, illetve Trencsényi az 1., Rábl a 12. és a 32., Sánta a 13., Nagy T. a 27., Lovas a 47. percben.
Piros lap: Gál I. a 41. percben.

Képgaléria