Mozgalmas hét előtt állnak csapataink

Ezen a héten sem unatkozhatnak a sportbarátok, a veszprémi csapatok ismét több fronton veszik fel a küzdelmet a különböző bajnokságokban.

A szombati Magyar Kupa győzelem után sem áll meg az élet a férfi kéziseknél, ugyanis kezdetét veszi a bajnoki elődöntő, ahol az MKB Veszprém ellenfele a Dunaferr együttese lesz a Veszprém Arénában. Az alapszakaszban mindkét alkalommal a veszprémiek bizonyultak jobbnak, így a két nyert mérkőzésig tartó elődöntő esélyese az MKB.

Pénteken, közel három hét szünet után folytatódik a férfi röplabda Extraliga, a Company-VRC csapata a Dunaújvároshoz látogat a bronzmérkőzés első felvonásán. A két gárda az idei szezonban már számos alkalommal találkozott egymással, a bajnokság mellett a Magyar Kupában is összecsaptak. Sajnos eddig nem sikerült legyőzni a fejér megyei alakulatot, így most itt az újabb lehetőség a sorozat megszakítására. A második összecsapásra hétfőn, Veszprémben kerül sor.

Női labdarúgóink az előző héthez hasonlóan ismét hazai környezetben küzdenek a bajnoki pontokért. A Sopron elleni vereség után minden esély megvan a javításra, mivel az utolsó helyezett szigetváriak látogatnak Veszprémbe.

Férfi kosárlabdázóink pénteken, a rájátszás második fordulójában az éllovas Jászberényt fogadják. Az első fordulóban nem sikerült a bravúr a Szeged otthonában, de hazai pályán le kell győzni a másik alföldi együttest, ha a VESC bele akar szólni a bajnoki címért folytatott küzdelembe.

Szombaton a női röplabdázóknál is folytatódik a rájátszás, az utolsó előtti körben a rájátszás ezen szakaszában eddig nyeretlen Eger látogat Veszprémbe. A kb. egy hónapja Egerben lejátszott mérkőzésen az egyetemista lányok öt szettben diadalmaskodtak, így remélhetőleg hazai pályán is sikerrel veszik az akadályt.

A kézis hölgyeknél is megkezdődött a rájátszás, az első fordulóban a Barabás KC gólgazdag mérkőzésen győzte le a Hunnia csapatát. Most szombaton ismét hazai pályán lépnek pályára a lányok, az ellenfél az alapszakasz végén megerősödött Kiskunhalas lesz.

A Veszprém FC együttesére a bajnoki cím szempontjából roppant fontos összecsapás vár vasárnap, a csapat a harmadik helyezett Lipóthoz utazik. Ősszel egy pazar mérkőzést produkáltak, a veszprémiek remek játékkal, sima négygólos győzelmet arattak.

A Lizards floorballosai az elődöntő visszavágóján a fővárosi Ares HC ellen küzdenek Budapesten. Az első mérkőzésen magabiztos, 9-2-es győzelmet arattak a veszprémi srácok, így már fél lábbal a döntőben érezhetik magukat, persze nem szabad félvállról venni a visszavágót sem.

Április 13. (kedd)
17:00 MKB Veszprém – Dunaferr SE férfi kézilabda NB1 elődöntő, helyszín: Veszprém Aréna

Április 16. (péntek)
18:00 Dunaferr SE - Company Nyelviskola-VRC férfi röplabda 1. bronzmérkőzés, helyszín: Dunaújváros
18:30 VESC – Jászberényi KSE férfi kosárlabda rájátszás, helyszín: Vetési Albert Gimnázium
19:00 Gizella-Veszprémi SE – Szigetvári Vasas női labdarúgás NB2, helyszín: Jutasi úti műfüves pálya

Április 17. (szombat)
16.00 Veszprémi Egyetemi SC – GMR Group-Agria RC-Eger női röplabda NB1, helyszín: Tornacsarnok
18:00 Veszprém Barabás KC - Kiskunhalas női kézilabda NB1 rájátszás, helyszín: Veszprém Aréna

Április 18. (vasárnap)
ELMARAD! Veszprém Wildfires - Budapest Titans amerikai labdarúgó mérkőzés, helyszín: Schönherz pálya
17:00 Lipót-Pékség - Veszprém FC férfi labdarúgás NB3, helyszín: Lipót
17:00 Ares HC "B - VESC Lizards férfi floorball OB1/B elődöntő, helyszín: Budapest

Április 19. (hétfő)
19:00 Company Nyelviskola-VRC - Dunaferr SE férfi röplabda 2. bronzmérkőzés, helyszín: Táncsics SZKI tornaterem