A továbbjutás kapujában

Idegenben aratott nyolcgólos győzelmével az 1. FCV már az első mérkőzésen nagy lépést tett a továbbjutás felé a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Jól is kezdtük a mérkőzést, hiszen kétszer is óriási ziccerbe kerültünk, de sajnos nem tudtuk őket értékesíteni. Ahogy ilyenkor lenni szokott az ellenfelünk egy kontra támadás végén meg is szerezte a vezetést. Ettől azért nem pánikoltunk be, mert még nagyon sok volt hátra a mérkőzésből. Csináltuk tovább a dolgunkat és nem sokkal a hazai vezetés után sikerült megfordítani az eredményt a mi javunkra. Ellenfelünk még ekkor is nagyon lelkesen játszott és olykor-olykor bizony a védelmünk mögé tudott kerülni és riogatták a játékosainkat. Az egyik támadásukból sikerült újra döntetlenre módosítani az eredményt. Egy nagyon jó és látványos mérkőzést láthatott a csodálatos hazai publikum, akik végig nagy hangzavarba biztatták játékosaikat.

A nagyobb tudás szépen lassan kezdett kidomborodni, de minden dicséretet megérdemel ellenfelünk, mert nagyon lelkesen igyekeztek kompenzálni a taktikai fölényünket! A félidő 5:2-es vezetésünkkel végződött. A második félidőbe is igyekeztünk az iramot diktálni és ez egész jól sikerült, hisz ellenfelünk egyre inkább belefáradt a mérkőzésbe. A vége 12:4-es vendég győzelemmel zárult. Ha nem történik valami óriási csoda, akkor csapatunk ismét bekerül a magyar kupa legjobb négy csapata közé.

Mérkőzéstükör (forrás: futsalveszprem.hu)

Madarász János: - Egy nagyon szimpatikus ellenféllel találkoztunk, akik az utolsó percig küzdöttek. Ami bennük volt, azt kihozták magukból. Csak gratulálni tudok nekik. Rengetegszer kerültek ziccerbe, ami a mi védekezésünk kritikája. Összességében egy olyam mérkőzést játszottunk, ami nagyban segítette a felkészülésünket a tavaszi folytatáshoz. Külön ki kell emelni a hazaiak szurkoló táborát, akik fantasztikusat nyújtottak. Bár sok helyen lenne ilyen vagy ehhez hasonló honi futsalunkban, akkor biztosan előrébb tartanánk. Köszönjünk a csengerieknek a vendégszeretetét. Reméljük ki tudtuk őket szolgálni.

Szilágyi Sándor: - Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk. Tudtuk, hogy a Veszprém egy nagyon jó csapat, amit most testközelből is megtapasztalhattunk. Minden hibánkat kihasználtak azonnal. Célunk a tisztes helytállás volt, ami véleményem szerint sikerült is. Ha jobban koncentrálunk a helyzeteknél, szorosabbá tehettük volna az eredményt. Szeretnénk megköszönni szurkolóinknak a biztatást, akik ezen az estén is csodálatos hangulatot varázsoltak a csarnokba.

Csenger Petőfi DSZ SE - 1. Futsal Club Veszprém 4:12 (2:5)

Csenger, vezette: Erdélyi, (Szűcs, Kövér)

Csenger: Szabó J. - Gaál, Pankotai, Mándi, Bodó, csere: Balogh, Csernyi, Katona, Szilágyi, Molnár, Osváth, Turbucz, Boros
Vezetőedző: Szilágyi Sándor

Veszprém: Schmidmajer - Finta, Tatai, Boromisza G., Tar, csere: Sárdi (kapus), Bényi, Németh P., Bánfalvi, Gulyás, Boromisza D., Mudra
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Gaál a 2. és a 12., Bodó a 26., Boros a 40. percben, illetve Németh P. a 4., Gulyás a 7., és a 33., Finta a 15., Boromisza G. a 18. és a 32., Tatai a 20. és a 28., Tar a 28., a 33. és a 34., Bényi a 32. percben.