Egy történet vége

Kilenc év után megszűnt a veszprémi férfi felnőtt labdarúgás, már a tavaszi szezont sem kezdi meg a VFC.

A Veszprém FC sajtóközleménye:

A bizonytalan finanszírozás miatt a Veszprém FC vezetősége a harmadosztályú bajnokságból való visszalépés mellett döntött.

Korábban tájékoztattuk az Önkormányzatot a Sportszervezetünk valós gazdasági helyzetéről és a versenyzéshez szükséges finanszírozásról, amely jelenleg nem megoldott.

Ebben a helyzetben nem lehetséges a bajnokságban való részvételhez szükséges megállapodások megkötése, a játékosok költségtérítésének biztosítása, a szakmai stáb munkaszerződéseinek megkötése, így a klub vezetősége ellehetetlenült.

A 2006. augusztus 20-i első bajnoki mérkőzésünktől kezdve versenyeztünk, 1 szezont megyei II-ben, 3 szezont NB III-ban majd szintén 3 évet NB II-ben, és most másfél éve ismét NB III-ban. Összesen 244 bajnoki mérkőzést játszottunk, amelyeken 83 vereséget szenvedtünk, 115-ször győztesen hagytuk el a pályát és 46-szor döntetlen eredmény született, 315 gólt kaptunk és 512 gólt szereztünk.


Az NBIII Bakony csoport utolsó fordulójában, magabiztosan fektette két vállra a Veszprém a Haladás II.-t, ezzel veretlenül nyerték a bajnokságot 2010-ben. (Fotók: Hajráveszprém.hu, archív)

A legeredményesebb játékosunk az NB III-ban Tatai József volt, 49 bajnoki találattal, jelenleg a Magyar Futsal Válogatott tagja, őt Marosvölgyi Tamás követi 48 góllal. A másodosztályban Homma Kazou érteel a legtöbb találatot, 15-öt, a második helyen Szabó Zsolt és Thiago található 14 góllal. Az NB II-ben kiemelkőden teljesített Novothny Soma, akik fél szezon alatt ért el 9 találatot, ma az FC Napoli szerződtetett labdarúgója.

Köszönjük a közel 9 év alatt pályára lépő mind a 132 sportolónknak, a felkészítésüket végző 5 edzőnek, az 5 masszőrnek, a 2 szertárosnak és a 3 technikai vezetőnek a munkáját és azoknak a támogatóknak, akik segítették a vezetőségi munkánkat.

Köszönjük a kilátógató nézőknek a biztatást, az otthonról szurkolóknak a figyelmet. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a közreműködését, aki valamilyen formában kapcsolatban volt a 2006. óta működő klubunkkal.

Veszprém FC vezetősége