Hatvan csapat, 143 mérkőzés

Balatonfüreden, a Kisfaludy strandon három pályán hatvan csapat csatázott négy kategóriában a SMASH második fordulójának legjobb helyezéseiért. 143 mérkőzést játszottak a sportolók két nap alatt, mondhatni ez ember feletti teljesítmény ismerve az elmúlt hétvége időjárását.

Szombaton a női, illetve férfi nyílt kategória küzdelmei zajlottak, egyaránt 16-16 páros versengésével. A hölgyeknél a négy négyes csoportból minden esélyes továbbkerült a nyolcad döntősök mezőnyébe. Ezen a versenynapon Dordzsceren Dádzsó-Jezerniczki Tímea, valamint Kaszás Nóra-Sipos Regina duók kiemelkedtek a mezőnyből magabiztosan meneteltek a döntőig. A végső csatában a veszprémi illetőségi Dordzsceren- Jezerniczki kettős diadalmaskodott, Kaszás Nóra-Sipos Regina a második helyen végzett, a bronzérmet pedig a Járai Jonanna-Kovács Lilla formáció vihette haza. Az utolsó forduló előtt a legnagyobb esélye a győzelemre a második forduló ezüstérmeseinek van, azonban még több páros beleszólhat a bajnokság végkimenetelébe.

A férfiaknál is 16 csapat nevezését tudta elfogadni a szervezőstáb a hely szűke miatt. A nevezőkközött volt korábbi Magyar Bajnok, valamint idei esélyes is, résztvevők listáját végiglapozva garantáltak volt a színvonalas küzdelmek. Végül a döntőt egy sima mérkőzésen a dr. Horváth Balázs-Kovács Róbert pécsi kettős nyerte a Müller Vilmos-Oroszi Tamás előtt. Kukel Péter-Horváth Miklós még felfért a dobogóra, valamint a negyedik helyen az egyéni legjobbját nyújtó Hettmann Alex-Hazuga Soma végzett. Érdekesség, hogy a tavalyi összetett bajnok csak a hetedik helyet szerezte meg.


További képek itt!

Vasárnap vegyes illetve amatőr mérkőzéseket láthatott a nagyérdemű. A vegyes kategóriában 24 páros nevezett, itt is négyes csoportokból juthattak tovább a csapatok, valamint egy vigaszági lehetőség nyújtott a legjobb helyezések elérésére, ezzel Májusi Dóra-Varga Jácint kettős sáfárkodott a legjobban, így odaértek a dobogó harmadik fokára. Soós Izsák-Tapa Ágnes-Schmidt Andrea-Müller Vilmos játszotta, látványos mérkőzésen 2:1 arányban Soósék. A bajnokság legnagyobb esélyese Vidovity Zsófia-Ardon András, ebben a fordulóban a lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyet szerezte meg, azonban a végelszámolásnál sokat érnek majd az ezért járó pontok.

Amatőr kategóriában 4 csapat küzdött a legjobb helyért. Ebben a kategóriában könnyített szabályok vannak, illetve a csapatok három fősek. A résztvevők körmérkőzéssel döntötték el a forduló sorsát, az eredmények a következőképpen alakultak. 1.Nagy Ádám János-Trifunov Gábor-Varga Bence, 2. Gazsi Gerő Zsombor-Farkas Ádám-Pós Adrienn 3. Lakatos Enikő-Eke Péter-Hangodi András 4. Cselóczki Mátyás-Cseri Márk-Cselóczki Bence Cselóczki Mátyás-Cseri Márk-Cselóczki Bence.

A bajnokság döntőjét augusztus 8-9-én rendezik Zánkán az Erzsébet üdülőközpontban, a szervezők várnak minden érdeklődőt mindkét napon a sportpályáknál. A végső győztesek értékes jutalmakkal gazdagodnak.