Minczér megvédte bajnoki címét

Magabiztos versenyzéssel nyerte meg a 10.000 méteres országos bajnokságot a VEDAC atlétája, Minczér Albert. 29:53,54 eredményével utcahosszal verte a mezőnyt.

A Vasas Pasaréti Sportcentrumában rendezték idén a 10.000 méteres OB-t, ahol mind a nőknél, mind a férfiaknál fölényes győzelem született. A három korcsoportban bajnokot hirdető versenyen két korosztályban is sikerült érmet szereznie a VEDAC-nak, sőt bajnokot is avatnia.

Mindkét nem győztese kiemelkedett a mezőnyből, az első méterektől kezdve élre állva, előnyét folyamatosan növelve nyerte a versenyszám idei bajnokságát Minczér Albert (29:53,54) és Kálovics Anikó (32:33,41). A futók nem csak azért álltak rajthoz, hogy eldöntsék a 2010-es év 10.000 méteres bajnoki címeit, hanem azért is, hogy az ötvenes évek kiváló távfutója előtt is tisztelegjenek. A küzdelem a Kovács József emlékverseny vándorserlegéért folyt, melyet a verseny végén a veszprémi Minczér Albert vehetett át.


Minczér Albert

- A verseny előtt érkeztem haza Marokkóból, magaslati edzőtáborból, ahol jó körülmények voltak a munkához. Úgy álltam a mai futáshoz, hogy rögtön a lövés után élre állok és megpróbálok hetvenes köröket menni. Kitűzött idő-célom nem volt, ezeket a köröket szerettem volna csinálni, ameddig megy. Sajnos egyedül ez nagyon nehéz, kb. két kilométerig sikerült, utána már nem. Hogy milyen volt közvetlenül magaslat után versenyezni? Azt kell mondanom jó volt, jónak éreztem. Tegnap azért jobban esett a futás, könnyebbnek éreztem magam. Ma is jó volt a melegítés, a futás sem esett rosszul, de azért jobb időt szerettem volna futni. Kritikus pontom a versenyen nem volt, kicsit az utolsó kettő-három km. esett nehezebben. Összegezve elégedett vagyok, azért jöttem, hogy nyerjek. - tette hozzá az Minczér.

A hölgyek versenyében szintén sikerült veszprémi atlétának a dobogóra állni Kovács Zsófia személyében, aki olyan nagynevű atléták, mint a győztes Kálovics Anikó illetve Simona Staicu után ért harmadikként célba.


Kovács Zsófia (elől)

A felnőtteken kívül még két korcsoportban hirdettek győztest és az U23-as korosztályban a hölgyeknél és az uraknál is veszprémi siker született. A gyengébbik nem képviselői között a már fent is említett Kovács Zsófia, a férfiaknál pedig Kállay Dániel Szabolcs diadalmaskodtak.


Kállay Dániel (elől)

10.000 méter ob

Felnőtt

Férfiak:
1. Minczér Albert (VEDAC) 29:53.54 p
2. Kovács Ádám (MISI SC) 30:49.51
3. Farkas Dárius Ádám (ARAK) 31:06.06

Nők:
1. Kálovics Anikó (Zalaszám-ZAC) 32:33.41 p
2. Staicu Simona (MISI SC) 35:01.37
3. Kovács Zsófia (VEDAC) 35:01.60

U-23

Férfiak:
1. Kállay Dániel Szabolcs (VEDAC) 31:10,96
2. Őri István (VEDAC) 31:14,50

Nők:
1. Kovács Zsófia (VEDAC) 35:01,60