Indul a strandröplabda szezon a Balatonon

A dunántúli régió legkedveltebb versenysorozata, a SMASH Strandröplabda Bajnokság, idén hatodik alakalommal kerül megrendezésre. A lebonyolítás és a feltételek hasonlóak az előző évekhez, négy kategóriában fognak augusztusban bajnokot avatni, valamint megválasztják mind a hölgyek, mind az urak mezőnyéből a #balatonlegjobbját is.

Június 4-én szombaton, Balatonfüreden a Kisfaludy Strandon vegyes kategóriás versennyel veszi kezdetét a hatodik SMASH. A szervezők kiemelték, a legfontosabb a versenyzők és a nézők maximális kiszolgálása, így limitált számban nevezhettek a csapatok, hogy mindenki számára meglegyen az elegendő játékélmény. Az előző évekhez hasonlóan, már márciusban teljes volt a 24 csapatos tábla, sőt várólistás párok is vannak szép számban. A verseny 9:00-kor kezdődik, csoportmérkőzésekkel, majd délután már a keresztjátékok következnek. A helyosztó mérkőzések kb. 17:00-tól kezdődnek. Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 19:30.

A többi forduló dátumai, kategóriái, helyszínei

1, 2016. június 25/26 amatőr/nyílt férfi/nyílt női/ nyílt vegyes/ Balatonfüred
2, 2016. július 16/17 amatőr/nyílt férfi/nyílt női/ nyílt vegyes/ Zánka
3, 2016. augusztus 6/7 amatőr/nyílt férfi/nyílt női/ nyílt vegyes/ Zánka

A SMASH augusztus közepén nagy valószínűséggel bemutatkozik egy új helyszínen is, azonban erről a szervezők később adnak részletes tájékoztatás, az bizonyos, hogy ez már nem számít bele a bajnokság végeredményébe, teljesen külön álló versenyhétvége lesz.

A versennyel kapcsolatban megszólaltak a tavalyi bajnokság legjobbjai is

Jezerniczki Tímea: Vége a teremnek, kezdődhet a strandszezon! Eddig négy alkalommal bajnok tudtam lenni a női kategóriában, remélem sikerül az ötödik jubileumi győzelem! Vegyesben is szeretnék felérni a csúcsra, bízom benne hogy a tavalyi év férfi #balatonlegjobbja oldalán sikerülni fog. Gyertek szurkolni, röplabdázni, tök jó lesz!

Krankovits Tamás: Már nagyon várom az új szezont,igaz eddig nem sokat sikerült edzenem homokon,de ez az Open éppen jól fog jönni hogy ismét formába lendüljek. Férfi párosban az utóbbi években megszokott párommal Hosszú Zoltánnal indulok! Vegyesben viszont új párral próbálkozom idén, épp a tavalyi év legjobb női játékosával, Jezerniczki Timivel alkotunk egy párt. Nagyon bízom benne hogy idén is hasonló sikereket érünk el,mind csapat szinten,mind egyéniben! Egyéniben mindenképpen elsődleges célom a tavalyi címem megvédése,ami valószínűleg nem lesz könnyű az egyre erősödő mezőnyben. Az pedig külön öröm számomra, hogy a Győr megyei versenyek szervezőjével egyeztetett a Smash szervező teamje, így mindkét versenysorozat végig játszható számomra.

A további fordulókra korlátozott számban lehet még jelentkezni az alábbi linken: SMASH nevezés
További információk: www.smash.hu; Smash facebook