Első forduló - Telt ház!

A SMASH Strandröplabda Bajnokság első fordulója kerül megrendezésre hétvégén Balatonfüreden. A nyár eleji Opent követően teljes forduló következik a Kisfaludy Strandon. A kétnapos versenyen több mint 120 versenyző lép pályára és küzd a bajnoki pontokért.

A június 4-én megrendezett vegyes kategóriás versenyt megzavarta kicsit az időjárás, de ettől függetlenül sikeres versenynapot zárt a mezőny. Ez remek felkészülési lehetőség volt a csapatoknak a június 25-26- án megrendezésre kerülő első forduló előtt. A SMASH-t hatodik alkalommal rendezik meg, idén három pontszerző forduló lesz, egy Balatonfüreden és kettő Zánkán.

Szombaton a nyílt női, illetve a nyílt férfi küzdelmek zajlanak, vasárnap pedig, az amatőrök és a vegyes párosok mérik össze erejüket. A nevezők listáján az ország egész területéről találunk játékosokat. Aki kilátogat, láthatja pályára lépni a pár évvel ezelőtti Magyar Bajnokot dr. Horváth Balázst, de itt lesznek a mezőnyben a tavalyi SMASH bajnokok is, illetve a női és férfi #balatonlegjobbja egyaránt. Ezeket a tényeket és a remek versenyfeltételeket figyelembe véve, izgalmas és rendkívül színvonalas mérkőzésekre van kilátás.

A női és férfi kategóriában egyaránt 16 páros nevezését fogadták el a szervezők, a Kisfaludy Strand három pályája ekkora mezőnyre ad lehetőséget. Vasárnap pedig 24 vegyes és 6 amatőr csapat indul majd csatába. A Vegyes mezőny az Európa Bajnoksággal megegyező létszámmal indul, így a szervezők a jeles esemény mintájára bonyolítják a versenynapot, így vasárnap bárki lehet "Európa Bajnok". Minden kategóriában sok tartalék nevezés sorakozik, így a mezőny bizonyosan teljes lesz.

A kilátogató nézők szombaton és vasárnap 9:00-tól körül-belül este 20 óráig tekinthetnek meg mérkőzéseket. Több mint 120 sportoló, több mint 100 mérkőzés, folyamatos buli hangulat. A verseny lehetőséget nyújt a Strandröplabda Országos Bajnokságban is szereplő játékosoknak a pontszerzésre, hiszen a SMASH "B" kategóriás versenynek minősül.