Újra indul a férfi röplabda Veszprémben

Május 30-án kedden megtartja első edzését az újonnan alakult Veszprém Röplabda Klub.

A tervek szerint szeptemberben a nemzeti bajnokság második vonalában indul a férfi felnőtt csapatunk. A felnőttek mellett minden korosztályban indítunk utánpótlás csapatokat, így várunk minden gyermeket, iskolást és fiatalkorút, akinek tetszik a játék szellemisége, aki szeretné kipróbálni magát a röplabda különleges világában, új kihívásokat keres vagy csak egyszerűen érdeklődik a röplabdázás iránt. A felnőtt csapat vezetőedzőjének a személyéről még folynak a tárgyalások, de az első edzésre már megszülethet a megállapodás a kiszemeltek valamelyikével.

A fiatalabb korosztályoknak az edzője Fekete Géza lesz, aki közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik az utánpótláskorúak nevelésében, neve nem ismeretlen a szakmai körökben.

Az első edzést május 30-án, 17:30-kor a Táncsics Mihály Szakközépiskola tornatermében tartjuk, ahová várjuk a 14-21 év közötti fiúkat az utánpótlás csapatainkba.

„Veszprémben jóval több jó képességű, tehetséges fiú és lány röplabdázó van mint gondoljuk, köszönhetően az 5-10-15 évvel ezelőtti nagy számú oktatási intézménynek, ahol röplabdát oktattak és tartottak órai keretek között, valamint délutáni edzések formájában edzéseket. Az utóbbi években ugyan lecsökkent a röplabdát oktató tanintézmények száma, de ahol megmaradt, ott lelkiismeretes és jól felkészült testnevelők magas minőségű képzést adnak a gyermekeknek. Nekik, valamint az új érdeklődőknek szeretnénk továbbfejlődési és versenyzési lehetőséget biztosítani. Már felvettük a kapcsolatot az Általános és Középiskolákkal, amelyek közül az visszajelzések alapján lesz több is, amelyekkel együttműködési megállapodást fogunk kötni.” - nyilatkozta Cseresznyés Péter ügyvezető.