Ennél több kell elől

Főként a vártnál gyengébb támadásszövéseiknek tudható be, hogy a veszprémiek nem tudtak meglepetést szerezni a kézilabda NB I/B Nyugati-csoport nyitányán.


Fotó: archív

Az esélytelenebb vendégek jól, cseppet sem megilletődötten kezdtek a feljutásra apelláló ellenfél otthonában, az első félidő jelentős részében egy-két góllal vezettek. A mérkőzés fordulópontját a mieink egyik emberelőnyös szituációja jelentette, amiből két találatot szereztek az eredményen fordított hazaiak, akiknek a kispadján a hajdani remek „Bramac”-kapus, Perger Zsolt debütált szakvezetőként. A bakonyiak fordulás után próbálták tartani magukat, viszont úgy nehéz volt (előrelépni), hogy az előadásukból hiányoztak az átlövések, a sistergő bombák. Végül a komolyabb tudást képviselő budapestiek megérdemelten nyertek – Éles Benedekéknek nem maradt más választásuk, mint jövő héten, a Március 15. utcai teremben kiköszörülni a csorbát a Szigetszentmiklósi KSK ellen.

Vágó Attila: Idény eleji formát mutattunk, de nem szabad keseregnünk, mert a PLER a csoport egyik favoritja, másrészt mi tudunk ennél jobban is muzsikálni. A védekezésünkkel elégedett vagyok, ám ebből indulva még sem dobtunk könnyű gólokat. A támadójátékunk ma – Szobol kiemelkedő produkcióját leszámítva – sajnos vérszegénynek bizonyult.

PLER-Budapest - Veszprémi Kézilabda Kft. 25-20 (13-10)

Lőrinci Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Sándor, Szabó.

Veszprém: Andorka – Szöllőskei 1, Márton 1, Éles 2, Árpási 2, Csirke, Szmetán 2. Csere: Miklós (kapus), Szobol 7, Tóth, Kreisz, Hári 2, Haszilló 2, Kovács 1, Lovas. Vezetőedző: Vágó Attila.