Gőzerővel készülnek a rajtra

Javában zajlik a felkészülés az NB2-re készülő veszprémi labdarúgóknál. Új játékossal bővült a csapat kerete.

Garai Péter a Kaposvölgye elleni mérkőzésen sérült meg egy ütközésnél, a földön maradt és egyből cserét jelzett. A jobb térde sérült meg, amit a kórházban begipszeltek. Legfrissebb információk szerint várhatóan 3-4 hét kell a felépüléséhez. Garai mellett két kapusunk is kisebb sérüléssel bajlódik Varga Tamás térdét egy hete edzésen húzta meg egy lövés, úgy néz ki, hogy több napos pihenő vár rá. Kiss Gábor bokája a ZTE elleni mérkőzésen egy rossz mozdulatnál kifordult, remélhetőleg szerdán a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzésen már kapuba tud állni – számolt be a csapat hivatalos honlapja, a veszpremfc.hu.

A játékoskeretben is történtek változások. Mint korábban megírtuk, Kollár Zsolt személyében egy védőt igazolt a veszprémi együttes. Zsolt már egy éve Veszprémben él, menyasszonya a Barabás KC női kézilabda csapatában játszik. Az előző idényben egy alacsonyabb osztályú ausztriai együttesnél szerepelt, ahol védőként 12 gólt szerzett.

Farkas Krisztián azonban nem lesz a Veszprém FC labdarúgója, mivel térdsérülése miatt műteni kell a csatárt, így hosszabb pihenő vár rá. Farkas helyett egy másik támadót igazolt az együttes, Karakai Andrást, aki az előző szezonban Kollár csapattársa volt Ausztriában, és az edzőmérkőzéseken nyújtott teljesítménye meggyőzte a klub vezetőit.

A csapattal együtt edz Sánta Attila, a Győri ETO FC bal oldali középpályása. Sánta 2007-ben került a BVSC-től a győri gárdához, ahol az előző szezonban az NB2-es csapatnál szerepelt, 20 mérkőzésen 1 gólt szerzett. Sorsáról a napokban várható döntés.

A bakonyiak eddig öt edzőmérkőzést játszottak, amelyeken egy győzelem mellett négy vereséget könyvelhettek el. A három elsőosztályú csapat (MTK, Kaposvár, ZTE) ellen háromgólos, kétgólos és egy egygólos vereség, az NB3-s Lombard Pápával szemben szintén egy vereség - ezen a mérkőzésen a tartalékok játszottak -, míg a szintén másodosztályú Kaposvölgye ellen egy biztató győzelem.

Szerdán 18 órai kezdettel Gyirmóton játszik felkészülési mérkőzést a veszprémi gárda.

Az új idényre vonatkozó jegy- és bérletárakról a hétvégére várható bővebb információ.

Szurkolói felhívás

Az MLSZ szabályzata alapján csak a klubok és az MLSZ által hitelesített transzparensek kerülhetnek kihelyezésre a labdarúgó mérkőzéseken.

Kérjük tehát azokat, akik bármilyen, szöveggel, jelekkel ellátott drapériát szeretnének használni, legkésőbb augusztus 12-én, este 20.00 óráig szíveskedjenek azt, személyesen bemutatni a klub irodáján, amely a stadion emeletén található. Egyéb információért és egyeztetésért kérjük, keressék a klub vezetőit.