Magasra tették a szintet

Sajtótájékoztatóval kezdte a 2010/2011-es évadot a Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club. Bemutatták Nyári Sándort, az együttes új vezetőedzőjét.

Jánosik Gergely, a VRC ügyvezető elnöke elmondta, hogy fontos változások történtek az egyesületnél. A tavalyi bajnokságban, az Extraligában a negyedik helyen, a Magyar Kupában a legjobb nyolc között végeztek. Az elmúlt három évben folyamatosan előreléptek, mint a felnőttek, mint az utánpótlás csapatok között. Bajnoki helyezésüknél fogva lehetőséget kaptak a Magyar Röplabda Szövetségtől, hogy nemzetközi kupában induljanak, de anyagi okok miatt ezt a klub nem merte bevállalni.

Kitűnő játékos-edzőjük, Szabó Gábor családi okokra hivatkozva elhagyta a csapatot, és visszatért Dunaújvárosba, ezért új szakvezetőt kellett keresniük. Alapos tárgyalások után sikerült megtalálni és Veszprémbe csábítani a volt szövetségi kapitányt, Nyári Sándort, aki férfi és női csapatokkal is nyert már bajnoki címet. Az ifjúsági és junior csapatnál Holdinger Szilárd, míg a gyermek korosztályban Czintula Mihály edző dolgozik a fiatalokkal.

Noha anyagiakban nem dúskálnak, de sikerült leigazolni Németh Zoltánt, többszörös utánpótlás válogatott szélső ütőt, aki Dunaújváros és Sümeg után jött Veszprémbe.

A felnőtt csapat az új idényben a Lovassy Gimnázium Tornacsarnokában edz és játssza hazai mérkőzéseit, amitől több nézőt várnak a csapat vezetői.

A röplabda csapat új helyszínen és méltó körülmények között fogadhatja ellenfeleit és öregbítheti a város jó hírét. Sok sikert kívánt a csapatnak és örömét fejezte ki, hogy országosan elismert edző érkezett városunkba - mondta Porga Gyula, Veszprém város alpolgármestere.

Nyári Sándor, az újonnan kinevezett vezetőedző a női bajnok és kupagyőztes BSE-től érkezett a bakonyi városba. Székfoglalójában elmondta, nem azt kell nézni, hogy mennyiért, hanem azt, hogy mit akar egy edző csinálni. Szegeden dolgoztam 15 évig, ahol a férfi csapattal az NB. II. 7. helyéről az első osztály többszörös bajnoki címéig meneteltünk. 63 évesen maradhattam volna a fővárosban, de kíváncsi voltam, hogy Veszprémben hogyan sikerült a bravúros 4. helyet elérni olyan csapatokkal szemben, ahol több pénzzel és jobb játékosállománnyal rendelkeznek. Erre a bravúrra lehet építkezni, ha én is tudom tartani ezt a pozíciót a csapattal, akkor már elégedett leszek, de szeretném, hogy az együtt akarásnak néhány év múlva dobogós eredménye legyen. Én már megéltem két vidéki városban, Szolnokon és Szegeden, hogy mit jelent alkotni, szeretnék nemsokára úgy sétálni ebben a városban, mintha én is veszprémi lennék. (Fotó: delmagyar.hu)

Schultz Zoltán, a Lovassy Gimnázium igazgatója örömmel nyugtázta, hogy az ország negyedik legjobb férficsapata játszik a sportcsarnokukban és reméli, hogy sok sikeres mérkőzésnek adhatnak otthont.

Felkészülési tornák

• Augusztus utolsó hétvégéjén (esetleg hét közben) Dunaferr Kupa, Dunaújváros: Company Nyelviskola-Veszprémi RC, Kalo-Méh-Kecskeméti SE, Dunaferr SE, Union Arbesbach (osztrák)
• Szeptember 4-én III. Szász Antal-emléktorna, Veszprém: Company Nyelviskola-Veszprémi RC, Dunaferr SE, MAFC-BME-Mapei, Dági KSE
• Szeptember 11-12-én La Grandi Kupa, Székesfehérvár: nyolccsapatos torna, az ellenfelek még nem ismertek
• Szeptember 18-án Sümeg: az ellenfelek még nem ismertek

A bajnokság szeptember 25-én, a Kazincbarcika elleni hazai mérkőzéssel kezdődik.