Csúcson tekertek a bringások

A 25. Bakony 200 teljesítménytúra – rég látott ennyi bringást a Bakony.

„Álmodtunk egy számot, hogy mi lenne, ha fél ezer embert ültetnénk bringára és tessék, közel 500 bringás jött el a veszprémi Óváros térre, hogy részese legyen a Bakony legnagyobb bringás rendezvényének ”- értékelte Tóth András főszervező.

A legbátrabbaknak a 200 km+csúcs azaz a hosszú táv és egy Kab-hegyi feltekerés teljesítése mellett, az erős széllel is meg kellett küzdeni a túrán, a kisebbeknek és családoknak a 30-as Tótvázsonyi vagy 15 km-es vezetett Nemesvámosi túra nyújtott maradandó élményt.

7:00-kor kígyózó sorok álltak a pecsételős füzet átvételéért és a sorokban feltűntek komoly kerékpár és triatlonversenyzők is, amiből látszik, hogy nem csak a családoknak vagy szabadidős sportolóknak, hanem a kemény edzésmunkát végzőknek is szüksége van egy könnyedebb felszabadultabb bringázásra.

„7:30-tól szakaszosan rajtoltak a túrázók, hogy ne terheljék le a városi kivezető utakat, így talán kisebb bosszúságot okoztunk, a kerékpározásban nem aktív városlakóknak, bár fontosnak tartjuk, hogy vegyék észre a bringás tömeget az emberek, hiszen a kerékpár nem csak sporteszköz, hanem közlekedési eszköz is a hétköznapokban.” – folytatta Tóth András a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

A 25. Bakony 200 teljesítménytúra mára már nem csak a helyiek körében népszerű, mivel a hosszabb távok nehézsége, mind pedig a táj szépsége is idevonzza az ország minden szegletéből is a bringásokat, így nem meglepő, hogy Mosonmagyaróvárról, Szegedről, de még Debrecenből is érkeztek bringások.

Idén már nem csak a rövid távú túráktól volt gyermekbarát a rendezvény, hanem az Óváros téren felállított gyerek ügyességi bringapálya és KRESZ totó is segített azoknak, akik aktív résztvevői akartak lenni a régió legnagyobb kerékpáros eseményének. A délelőtti futóeseményről sok gyermek érkezett kipróbálni a bringapályát, így a május 6-i napsütéses vasárnap egy igazán sportos nap volt a Veszprémiek életében.