Képesek lehetnek a bravúrra

Mivel erős riválishoz látogat, a Veszprémi Kézilabda Kft.-nek igazán jó teljesítményt kell nyújtani december másodikán (vasárnap, 17 óra), hogy két vállra fektesse a Szigetszentmiklósi KSK-t.

A mieink az NB I/B Nyugati-csoport előző körében meggyőző produkciót nyújtottak: megérdemelten győzték le a Százhalombattai KE-t (32-26). Csapatunk a hibái dacára végig kézben tartotta az irányítást, gondjai főként a hátsó alakzatának feszességét illetően voltak. A nyeretlen sereghajtó komoly ellenállást tanúsított, a fordulás után visszajöttek a mérkőzésbe, ám Tombor-edző még időben rendezte a sorokat, mert a tanítványok összekapták magukat. Állandósult a három-négygólos különbség, a hajrában pedig sikerült kihasználniuk a lehetőségeiket.

Hétvégén nehezebb dolguk lesz – a négy diadallal és nyolc ponttal – az ötödik pozícióba feljött Hári Leventééknek, ugyanis a szigetszentmiklósiak csak egy hellyel előzik meg őket a tabellán, de ősszel öt ponttal gyűjtöttek többet. A minap az éllovas NEKA veretlenségét vették el (30-26), vagyis, ha a bakonyiak nyerni akarnak, akkor jobban kell játszaniuk, mint legutóbb.

– Papíron és kiváltképp az otthonukban ők az esélyesek, viszont ők sem verhetetlenek, ezt már mások is bizonyították – mondta Éles József, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője. Egy remek és egyúttal veszélyes alakulat lesz a vetélytársunk, amely jó játékosokkal rendelkezik, és csapatként is számottevő. Így az esetleges megingásainkat kegyetlenül megtorolják. Ezért a hibáink számát a minimálisra kell csökkentenünk, de leginkább a hátsó alakzatunkat illene megszilárdítanunk, hiszen azzal mostanság nem lehetünk elégedettek. Úgy kell tehát védekeznünk, hogy az sikerre vezessen. Szeretnénk megmutatni, hogy mi is jó együttes vagyunk, melyre érdemes odafigyelni. Alighanem minden labdáért és zárásért meg kell majd küzdenünk. Ha fejben is ott leszünk, kevés gólon tartjuk őket, precízen, de mégis felszabadultan játszunk és egymásért is küzdünk, akkor egy kemény derbi végén siker koronázhatja az elképzeléseinket.