Jó munkát végeztek

Megnyerte idei utolsó fellépését a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoportban, csapatunk hatékonyan támadott, ám a védekezése – főként az első félidőben – nem akart összeállni.

A betegségek és sérülések miatt korábban nélkülözött spílerek közül többen is felépültek a csatára, talán ez is közrejátszott abban, hogy a hazaiak a megbeszéltek szerint kapták el a rajtot (3-1). Ám a héten hiába készültek fel az ellenfélből – vagyis a siker reményében nem vették őket félvállról –, az utolsó előtti helyezett kihasználta, hogy a veszprémi hálóőr és a védelem megint nehezen került összhangba (5-7). A hiányzó kilók és centik miatt a hét a hat elleni formációt forszírozó mieinknek később is akadtak gondjaik, nem igazán tudták megfékezni a kanizsaiak lendületét (6-9). A találkozó ezen szakasza is igazolta, hogy az ideges bakonyiak „műsorában” a holt idényben lesz mit javítani (10-12). A nagyszünet előtt kiegyenlítődött a játék, köszönhetően annak, hogy Éles Benedekék könnyebben találták meg a falon a réseket, igaz, hátul továbbra sem voltak képesek összeszedni magukat (15-15). A második félidő elején is fej-fej mellett haladtak a felek, sokban nem változott a derbi képe, a vetélytárs megbízhatóan tette a dolgát (20-20). Ezt követően az addig ziccereket kihagyott és labdákat eladott hazaiak fegyelmezettebb „üzemmódba” váltottak, ennek volt betudható, hogy fokozatosan javult a teljesítményük, bár a másik oldalt képtelenek voltak alárendelt szerepre kényszeríteni (24-22). A bajnoki következő periódusában viszont minden dicséretet megérdemeltek, lelkesen és koncentráltan, végre a saját kézilabdájukat játszották, s ha csak rövid időre is, de szigorú lett a védelmük (29-24). Mivel nagy nyomást helyeztek a kanizsaiakra, kézzel fogható közelségbe került számukra a diadal, a hajrában pedig megbízhatóan és okos taktikával tartották az előnyüket. Így minden bizonnyal hatodik helyezettként vonulnak téli pihenőre.

Tombor Csaba: A legfontosabb, hogy győzelemmel búcsúztunk az évtől. Időnként jó volt nézni, ahogy küzdöttek a srácok, jelezték: van erő és tartás bennük. Mindnyájuknak megköszöntem a közös munkát, azt, hogy becsületesen dolgoztak az irányításom alatt. Az első játékrészben sok gólt kaptunk, szerencsére később motiváltabb és ambiciózusabb lett a hátsó alakzatunk, a megbeszéltek szerint tette a dolgát.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Tungsram SE-Nagykanizsa 30-27 (19-17)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Csányi, Drinóczi.

Veszprém: Anderlik – Szmetán P. 3, Somogyi 3, Tóth, Szeitl 5, Éles B. 7, Hári 1. Csere: Holló (kapus), Füleki, Priczel 1, Bartha 2, Szmetán M. 2, Szőllöskei 2, Bugyáki 3, Szép, Dainese 1. Megbízott edző: Tombor Csaba.