Fölényes győzelem a Tatabánya felett

A Telekom Veszprém saját közönsége előtt őrizte meg százszázalékos mérlegét kedden a férfi kézilabda NB I-ben.

IMG_0737
Képgaléria a cikk végén

A Veszprém a tavalyi bronzérmes Tatabánya ellen szállt harcba. Fantasztikus Tönnesen góllal indult a mérkőzés, majd Nenadic hibázott. A vendégek nehezen szerezték meg első góljukat Balogh révén. Nagyon sok keresztmozgással próbált helyzetbe kerülni a Veszprém (9. perc 4-2) Zártan, keményen védekezett mindkét együttes és a kapusoknak is köszönhetően nem született sok gól (17. perc 7-6). A játékvezetők igénybe vették a videóbíró segítségét is, de Sipos csak két percet kapott. Volt Veszprém játékosok voltak fent támadásban a vendég együttesben és tapadtak a Veszprémre. (23. perc 10-9) Egy nagy hajrával ötgólos előnyre tettek szert a hazaiak a félidőre. (15-10)

A Veszprémben Lauge és Mahé, a túloldalon Győri volt elemében. A két kapus Cupara és Bartucz továbbra is remek védéseket mutatott be. Manaskov szerezte a 20. Veszprém gólt és növelte hétgólosra az előnyt. Emelt a tempón a Veszprém, amit a Tatabánya nem tudott követni (45. perc 23-15). Davis mester gyakran forgatta a csapatot és igyekezett mindenkinek lehetőséget adni. Mahé szórta a gólokat, büntetőből sem tudott hibázni. Majdnem minden hazai támadásból gól született és 7 perccel a vége előtt kialakult a 10 gólos különbség Mackovsek góljával. Nilsson bravúros megmozdulásával 30-20-ra változott az állás. A végeredmény egy igen meggyőző Veszprém győzelem.

IMG_0677

Mérkőzéstükör
David Davis: Szerettünk volna pár dolgot kijavítani a hétvégi Bajnokok Ligája rajt előtt. Szerettük volna, ha a védelmünk jobban teljesít, és kevesebb gólt kapunk, mint az utóbbi meccseken. Nagyon fontos volt számunkra a mai találkozó, mivel tudjuk, hogy a Tatabánya az egyik legjobb csapat a bajnokságban, és tiszteljük őket, ahogyan az edzőjüket, Vladan Maticot is. Sok sikert nekik a szezon további részében!
Andreas Nilsson: Először is köszönet a Tatabányának a kemény és fair meccsért. Szenvedtünk az elején, sok időbe telt, míg elértük a kívánt szintet. Várjuk a BL kezdetét, ez egy remek lehetőség volt az arra való felkészüléshez. További sikert a Tatabányának.
Vladan Matic: Szokatlan, hogy nem vagyok mérges egy ilyen vereség után. Sőt, elégedett vagyok, valamint boldog, hogy ennyi idő után Győri Mátyás főszereplő volt a pályán. Örülök, hogy Milos Vujovic 30 percig bírta a pályán. Két nagyon fontos játékosunkról van szó. Voltak szép pillanatok, 26 percig ott voltunk a Veszprémmel, aztán kicsit a jövőre kezdtem gondolni, a Ferencváros elleni mérkőzésre. Mindenkinek feleztem a játékidejét. Voltak gyermeteg hibáink, amiken javítani kell, ha a szokásos szintre szeretnénk visszatérni. Most egy kicsit döcögős, de a mai mérkőzés után optimista vagyok. Gratulálok a Veszprémnek, és sok sikert a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.
Győri Mátyás: Nagyon erős Veszprémmel találkoztunk ma, igyekeztünk felszabadultan játszani, ami 20 percig sikerült is, de sajnos ezután átgázolt rajtunk a Veszprém. Számunkra a szombati meccs a fontos. Gratulálok a Veszprémnek és sok sikert nekik a következő mérkőzésekhez.

Telekom Veszprém - Grundfos Tatabánya KC 33:22 (15:10)
Telekom Veszprém: Székely, Cupara – Manaskov 3, Yahia 1, Tönnesen 6, Nilsson 3, Marguc 2, Lauge 3, Terzic, Blagotinsek, Nenadic 4 (2), Mahé 7 (4), Hornyák, Bodor, Mackovsek 4, Lékai
Grundfos Tatabánya KC: Bartucz, Borbély – Bozovic 3, Pásztor 1, Vujovic 2 (1), Sipos, Borzas 2, Ilyés, Balogh 2, Szász 2, Győri 5, Dénes, Ancsin 4, Ernei, Hornyák, Vranjes 1
Hétméteresek: 6/6 ill. 1/1
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc

Képgaléria