Telekom Veszprém: zárt kapus mérkőzések a koronavírus miatt

A kialakult járványügyi helyzet miatt, a szombati, Vojvodina elleni SEHA – Gazprom Liga negyeddöntő visszavágója, valamint a Wisla Plock elleni március 28-ai Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét nézők nélkül kerül megrendezésre a Veszprém Arénában.

Az alábbiakban a veszprémi klub szerdai közleményét olvashatja:

"Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mai sajtótájékoztatója értelmében, a kormány mai ülésén arról határoztak, hogy a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvényeket betiltják.

Esetünkben azt jelenti, hogy a mérkőzéseket zártkapuk mögött tudjuk csak megrendezni, hogy a rendezvény létszáma ne érje el a 100 főt. A tájékoztatás szerint a rendelet visszavonásig érvényes.

Ennek értelmében a hétvégi Vojvodina elleni mérkőzésünk, valamint a Wisla Plock elleni Bajnokok Ligája találkozó is zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

A zártkapus Vojvodina elleni mérkőzéssel kapcsolatban hamarosan tájékoztatást adunk ki Szurkolóink részére, amelyben minden információt megtalálnak, többek között a megvásárolt belépők visszafizetéséről is."

Az Európai Kézilabda Szövetség március 11-i közleményét olvashatják, magyarra fordítva:

„Jelenleg minden VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, és a férfi EHF Kupa csoportkörének 5. és 6. köre lejátszásra kerül az előre megállapított napon és kezdési időpontban. Sok különböző szituáció van jelenleg a mérkőzésre látogatók számát szabályozva, de eddig egyetlen klub sem jelezte, hogy a mérkőzést ne lehetne lejátszani.

Jelenleg az EHF-nek sem opció egyik találkozó elhalasztása sem, mivel a versenynaptár nem túlságosan rugalmas, főleg úgy, hogy egyáltalán nem garantált az elhalasztott meccsek pótlásának időpontja, ahol normális keretek között lehetne játszani.

A szurkolók számát meghatározó rendeletet a helyi hatóságok hozzák meg, ebbe az EHF-nek nincs beleszólása.

Az EHF erősen javasolja a kluboknak, hogy ne szervezzenek semmiféle csoportos utazást szurkolóiknak az idegenbeli összecsapásokra, és ennek az információnak a releváns felületen való átadására megkérjük a klubokat is. A jelenlegi európai helyeztet figyelembe véve, az EHF nem látja értelmét annak, hogy utazásokat szervezzenek, ezzel együtt pedig extra problémákat szüljenek azért, hogy a szurkolók elkísérhessék a csapatot idegenbe.

A mérkőzések láthatóak lesznek a televízióban, és az eddigi tervek szerint fogjuk közvetíteni őket, a helyszíni nézők számától függetlenül. Így mondhatni, hogy minden technikai elem ugyanúgy fog működni, ahogyan teszi azt a szezon közben egyébként. Beletartozik ebbe a pálya felállításának rendje, a padlómatricák, LED falak a pálya körül, csapatok bemutatása a Bajnokok Ligája himnuszával és a többi. A cél az, hogy a mérkőzés minél inkább hasonlítson arra, ahogyan alapból megrendezték volna a szezon során.„