Tükörsima veszprémi sikerrel kezdődött a bronzpárbaj

Az újdonsült Magyar Kupa-győztes Balaton Bútor FC Veszprém kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott péntek este a vendég Debrecen felett a futsal NB I három nyert meccsig tartó bronzpárharcának első felvonásán.

Mindössze két nap pihenő jutott a veszprémi futsalosoknak a vasárnapi klubtörténeti siker, a Berettyóújfalu elleni Magyar Kupa-győzelem után. Szerdától már az NB I három nyert meccsig tartó párharcának első, pénteki felvonására fókuszáltak a bakonyiak, akik pályaelőnyüknek köszönhetően házigazdaként kezdhették a Debrecen elleni csatát.

Fehér Zsolt vezetőedző feladatát a sorozatterhelés mellett sérülések is nehezítették. A kupadöntőben lábközépcsont-törést szenvedő Fridrich Dávid ebben az idényben már nem léphet pályára. Pál Patrik ugyan ott volt a keretben, de nem lépett pályára.

Kupagyőztes, kupagyőztes! – harsogták a szurkolók a veszprémiek kivonulásakor, akiket Porga Gyula polgármester is köszöntött a kezdő sípszót megelőzően.

A veszprémiek az első perctől fogva dacoltak a fáradtsággal, Montero a 3. percben vezetést szerezhetett volna, de Krajcsi bravúrral védett. A másik oldalon pedig Szabó Lajos tesztelte Spandler reflexeit. A mieink önbizalomtól duzzadva, dinamikusan futsaloztak. Egy villámgyors kontra végén Tatai maradt le centikkel Montero átadásáról. Kisvártatva ismét Tatai tüzelt, megint Krajcsi jelentette a végállomást.

A 6. percben aztán megtört a jég. Komáromi a saját térfeléről indította Monterót, aki Kántort megelőzve a hálóba lőtt (1-0). A veszprémiek rohamoztak, Rutai két ziccert is kihagyott, aztán Komáromit hozta kihagyhatatlan helyzetbe (2-0).

Elek Gergő időkérése sem változtatott a meccs képén, a Balaton Bútor a folytatásban is ellenfele fölé nőtt. Még csak a 9. percben jártunk, amikor Rutai sarokrúgását követően Tatai is betalált (3-0).


Fotó: archív

A játékrész második felében öt a négy elleni játékkal kísérleteztek a hajdúságiak, de roppant kevés sikerrel. Továbbra is lassan, indiszponáltan játszottak. Az utolsó két percben aztán megélénkült a játékuk, de Spandler eszén nem tudtak túljárni.

Másfél perc sem telt el a második felvonásból, amikor Boromisza is feliratkozott a gólszerzők közé (4-0). Nem sokkal később Bencsik Ádám iramodott meg, de Krajcsi kifogott rajta.

A folytatásban sem működött a debreceniek emberelőnyös játéka, amely továbbra is lassan, körülményesen folyt. A 26. percben Siska lőhetett közvetlen közelről, ám a kapufát találta el.

Tetemes előnye birtokában átengedte a terepet vendégeinek a Fehér-csapat, amely szervezetten, taktikusan védekezett. Amikor mégis lövéshez jutottak a vendégek, ott volt Spandler, aki rendkívüli magabiztosságot sugallva rendre hárította a kapujára érkező löketeket.

A veszprémiek szemlátomást fáradtak, de így is veszélyes kontrákat tudtak vezetni. Öttel a vége előtt Boromisza még a kapufát találta el, a 37. minutumban aztán Rutai már nem pontosan célzott (5-0).

Kisvártatva újabb szélsebes ellentámadást vezetett a vendéglátó: Bencsik Ádám húzta meg a jobbszélen, majd pontosan tálalt Komáromi elé, aki azonnal visszatette a labdát a középen érkező Tatainak a labdát. A csapatkapitány pedig eredményesen fejezte be a mintaszerű támadást (6-0).

A hajrában a veszprémi fiatalok – Palvek, Ábrahám, Fellembek – is bizonyíthattak, a cívis városiak pedig a Sánta révén szerzett becsületgóljuknak örülhettek.

Fehér Zsolt legénysége tehát magabiztosan hozta az első felvonást a párharcban, amely hétfőn Debrecenben folytatódik.

Az akarat döntött – így látták a trénerek

Fehér Zsolt
: – Ott folytattuk, ahol a kupadöntőben abbahagytuk. Az elejétől fogva nagyon akartuk a győzelmet. Tudtuk, hogy a DEAC jó csapat, s nem akartuk elbukni a pályaelőnyünket. Nagyon keményen álltak bele a meccsbe a játékosiam, büszke vagyok rájuk. Külön öröm, hogy a fiatalok is pályára tudtak lépni.

Elek Gergő: – Rosszul játszottunk, nem azt csináltuk, amire készültünk. Öt a négy ellen több helyzetet is kialakítottunk, de semmi sem sikerült nekünk. Leginkább azonban akaratban nőtt fölénk nőtt a Veszprém.

Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Balaton Bútor FC Veszprém–DEAC 6-1 (3-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Juhász (Czene-Joó, Imrő)
Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Sásdi (kapus), Palvek, Komáromi, Montero, Ábrahám, Fellembek, Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
DEAC: Krajcsi – Szentes-Bíró, Szabó L, Thiago, Rácz
Csere: Dobi (kapus), Sánta, Faragó, Tóth A., Siska, Kántor, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő
Gólszerzők: Montero (5.), Komáromi (7.), Tatai (9., 38.), Boromisza (22.), Rutai (37.), ill. Sánta (40.)
A párharc állása: 1-0, a Veszprém javára