Magabiztos veszprémi diadal Kecskeméten

A férfi kézilabda NB I péntek esti mérkőzésén a Fejér-B.Á.L. Veszprém együttese gond nélkül győzte le vendégként az újonc Kecskemétet.

A veszprémiek kezdték jobban a találkozót, Tóth Péter duplájával és Éles Benedek hetesével a 6. percben 0-3 állt az eredményjelzőn. Bencze Józsefnek időkérése után a támadásban sokat hibázó hazaiak gyorsan felzárkóztak majd Enomoto találatával a 11. percben egyenlített a Kecskemét (4-4).

A félidő derekán ismét pontatlanságok csúsztak a hírős városiak támadójátékába, Borbély bravúrt bravúrra halmozott, amit remekül kihasználtak a bakonyiak, és pillanatok alatt öt góllal megléptek (4-9). A félidő hajrája egy három perces góltalan időszakot leszámítva a Veszprémnek sikerült jobban, és az emberhátrány ellenére a szünetre hat találatra növelték a különbséget Fazekas Gergőék (8-14).


Fotó:archív

Hiába kezdték jobban a második játékrészt a hazaiak, és faragták le négyre a hátrányukat, Éles góljaival gyorsan visszaállt a távolság a csapatok között (10-17). Tombor Csaba együttese ezt követően öt percig nem talált a kapuba, de a kecskemétiek csak két góllal jöttek közelebb (13-18). A félidő közepéhez érve a Fejér-B.Á.L. egy 5-0-s rohamot produkált, Borbély Ádám is eredményes volt, ennek köszönhetően tíz gól volt közte (13-23).

Hosszú idő után Karai törte meg a gólcsendet, de a vendégek tetszés szerint érték el találataikat (15-25).

Az utolsó tíz percben Tombor Csaba mindenkinek játéklehetőséget tudott biztosítani, és már csak az volt a kérdés, tíz alatt vagy fölött marad a különbség. Végül a Kecskemét szépített az eredményen, de a veszprémiek így is magabiztos, 28-19-es sikerrel zártak az újonc otthonában.

Kecskemét - Fejér-B.Á.L. Veszprém 19-28 (8-14)
Messzi István Sportcsarnok, 650 néző. V.: Hargitai, Markó

Kecskeméti TE-Piroska Szörp: Marczika, Deményi (kapusok) – Mazák, Hiramoto 1, Horváth A., Sipeki, Csordás 2, Füstös, Országh 2, Enomoto 3, Simon, Karai 5, Szeverényi, Szrnka 1, Vetési 3 (2), Menyhárt 2 (1)
Edző: Bencze József

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Borbély 1, Podoba (kapusok) – Tóth P. 3, Fazekas 4, Éles 8 (3), Seregi 1, Tóth J. 1, Széles 1, Tóth M., Kristóf 1, Bugyáki, Somogyi 2, Hári, Vajda 2, Szmetán 1, Kurucz 3
Edző: Tombor Csaba

Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3