Könnyű győzelem a Budakalász ellen

A Telekom Veszprém otthon 34-28-ra legyőzte a Budakalász együttesét a férfi kézilabda NB I alapszakaszának pénteki játéknapján.

A Telekom Veszprém a Budakalász együttesét látta vendégül hazai pályán. A fehér mezes vendégek kezdték a találkozót, de Corrales hárította az első lövést. Ezután három gyors hazai találat következett, míg a vendégek nem tudtak a kapuba találni, mert Corrales már 5 védésnél tartott ekkor (8. perc 5-0). A vendégek nehezen találtak rést a kemény veszprémi falon. A Veszprém a félidő közepén teljes sorcserét alkalmazott, Ilic minden játékosnak hamar játéklehetőséget akart adni. Mindkét csapat lassan szövögette támadásait, Corrales bravúrjai jelentették a különbséget (20. perc 10-6). Az első időkérést a vendégek használták fel, 3 perccel a félidő vége előtt. Az utolsó támadásban Mahé kétszer is kapura lőtt, de egyik próbálkozásból sem esett gól, így 5 gólos különbséggel vonultak szünetre a felek.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő két vendég góllal és egy kiállítással indult, majd Marguc hibázott büntetőt. Nilsson szép labdaszerzés után bevette az üresen álló vendég kaput és újra 5 gólra növelte az előnyt. A Veszprém többnyire Strlek oldalára játszotta ki helyzeteit, aki jó százalékban használta ki lehetőségeit. A második félidőben már Cupara állt a kapuban, néhány védéssel jelezte, hogy továbbra is jó formában van. A második félidő közepén Nenadic is elhibázta a maga büntetőjét. A Veszprém így is tovább tudta növelni előnyét és 7 góllal vezetett 10 perccel a vége előtt. Ilic két szép góllal szállt be a játékba, valamint Lukács értékesített egy hétméterest. Sipos kapott kétperces büntetést, a vendégek pedig közelebb zárkóztak emberelőnyben. Corrales az utolsó percben még védett egy büntetőt és Veszprém 6 gólos győzelmet aratott.

Nyilatkozatok

Csoknyai István: Köszöntök mindenkit, először is gratulálok a Veszprémnek a Magyar Kupa győzelemhez. A mérkőzésről annyit, hogy próbáltuk lassítani a játékot, ennek ellenére mégis sok könnyű gólt kaptunk. Láthatóan a Veszprém már kicsit előre gondolkodott játékban, voltak periódusok, amikor kicsit mintha takarékon játszottak volna, amit köszönünk. Örülünk, hogy tudtunk lőni 28 gólt itt a Veszprém Aránában! Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Kovács Dominik: Gratulálok a Veszprémnek. Felszabadult, jó játékot akartunk nyújtani. Sajnos az első 5-10 percben beragadtunk, de utána feljavult a játékunk. A fiatal játékosok is lehetőséget kaptak és jó mérkőzést játszottunk összességében.

Momir Ilic: Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak a győzelemhez és persze minden tiszteletem a Budakalászé és Csokié. Nem volt tökéletes a játék tőlünk, valahogy éreztem a meccs előtt, hogy nem ez lesz a legjobb meccsünk. Az első félidővel elégedett voltam, jól kezdtünk, jó volt a védekezés, a kapusteljesítmény. A második félidőben aztán kevésbé lehettem az, hiszen túl könnyen kaptuk a gólokat. Megpróbálkoztunk az 5-1-es védekezéssel, de nem hozta meg a várt sikert. Dolgozunk tovább, nagyon fontos két mérkőzés áll előttünk, erre készülünk.

Ilic Zorán: Kemény edzéseken vagyunk túl, de jó mérkőzést játszottunk. Jól kezdtünk, de aztán voltak gyengébb periódusok. Mostantól teljes erővel készülünk a két sorsdöntő Aalborg meccsre.

Telekom Veszprém - Schieszl-Budakalász Kézilabda Zrt. 34:28 (16:11)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia 1, Nenadic 2, Maqueda, Nilsson 4, Ligetvári, Marguc 3, Lauge 2, Strlek 7, Lukács 1, Blagotinsek 3, Mahé 5, Ilic 3, Lékai 3, Sipos

Schieszl-Budakalász Kézilabda Zrt.: Váczi, Gjorgjeski – Kovács 5, Tyiskov 1, Koncz 5, Edényi, Fórizs, Mikhalin 4, Vrhovina 1, Kiss 5, Holpert 1, Varjú, Juric-Grgic, Sinkovits 5, Maracskó 1, Dávi

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 6/4

Képgaléria