Indul a bronzcsata

A veszprémi röplabdás srácok a 3. hely megszerzésével tehetik fel a koronát egész éves teljesítményükre, nem lesz könnyű dolguk.

Miután a legjobb négy közé jutásért hihetetlen izgalmak közepette legyőzte a Kazincbarcika gárdáját a Company Nyelviskola VRC csapata, az elődöntőt a papírformának megfelelően a Kaposvár együttese nyerte, így péntektől a bronzéremért szállhatnak harcba a mieink.

A bajnokság középszakaszában kétszer is találkozott a két csapat, mindkétszer a dunaújvárosiak nyertek. Most is ők a három győzelemig tartó párharc esélyesei, de nem feltett kézzel lépnek pályára a veszprémiek, és bizony néhány meglepetést már okoztak a szezonban.

Nagy mérkőzésekre számítok

- Kedden egy edzőmérkőzést játszottunk a Dággal, ahol elsősorban a nyitásokat és a nyitás-fogadásokat gyakoroltuk. Úgy ítélem meg, hogy ezek a játékelemek fogják eldönteni a mérkőzést, illetve hogy meddig bírjuk koncentrációval. A Dunaferrnek van nagyobb esélye a bronzérem megszerzésére, de bízom benne, hogy átérezzük, van lehetőségünk még jobb eredmény elérésére. Nagy mérkőzésekre számítok, és remélem, hogy a Kazincbarcika elleni találkozókhoz hasonló hangulatot teremtenek a szurkolóink, akiket szeretnénk ezúttal is kiszolgálni – mondta Szabó Gábor, a Company Nyelviskola VRC játékos-edzője.

Mivel a Dunaferr a középszakaszban megelőzte a VRC-t, ezért ők kezdhetik hazai pályán a párharcot, ami nagy előnyt jelent, a bronzérem megszerzéséhez egy idegenbeli győzelemre mindenképpen szüksége lesz a mieinknek. Már az első mérkőzésen meg lehet fogni a dunaújvárosiakat, hiszen ők nem tudtak teljes mértékben a Veszprém elleni összecsapásra koncentrálni, hiszen a Junior EB miatt nem készülhetett együtt a csapat. Parázs hangulatú mérkőzésekre számíthatnak a veszprémi szurkolók, megérdemlik a biztatást a srácok, hiszen már eddig is várakozáson felül teljesítettek.

Dunaferr SE - Company Nyelviskola-VRC 04.16 (péntek) 18:00, helyszín: Dunaújváros