Nagy Sportágválasztó – Kötélugrók

Ezúttal Veszprém megye egyetlen kötélugró csoportját, a Nagy Sportágválasztón is megjelenő zircieket mutatjuk be.

A kötélugrással 1993-ban ismerkedett meg Zirc városa, amikor a Reguly Antal Általános Iskola egy pedagógusa és két lánya bemutatta, milyen nagyszerű trükköket lehet végrehajtani egy ugrókötéllel.

Azóta eltelt 17 év, sok nehézségen esett át, de sok sikert is elért a zirci kötélugrás. A tanítónő elköltözött, a két lány és zirci társai viszont elismert versenyzők lettek, és maguk magukénak tudhatnak számos világ- és Európa-bajnoki címet. Jártak többek között Hollandiában, Dániában és Kínában is.

- Akik akkor velük együtt elkezdték komolyabban művelni a kötélugrást, már felnőttek. Vannak közülük néhányan, akiknek még ma is az életük része az ugrókötél. Többek között ilyen vagyok én is. Néhány éve én vezetem a kötélugrók edzéseit heti három alkalommal – mesélt a csoport történetéről Rottenbücher Anita, szakosztályvezető, edző.

- Akkoriban én is az Európa- és világbajnok csapat tagja voltam. Tavaly csatlakoztunk a Bakony Turisztikai és Sport Egyesülethez, melynek elnöke Galambos László. Nagy szerencsénk van ezzel az egyesülettel, mert sokat segítenek nekünk, szívesen járunk különböző rendezvényekre is fellépni. Ettől a sporttól nem lehet egykönnyen szabadulni. Aki elkezdi és kitartással, örömmel csinálja, annak az élete részévé válik – mondta Rottenbücher Anita.

A zirci kötélugrók a sportáguk bemutatása mellett színpadi produkcióval is készülnek a szeptember 10-11-én megrendezésre kerülő Nagy Sportágválasztón.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is