Győzelem a szomszédban

Sorozatban negyedik győzelmüket zsebelte be Vágó Attila együttese az FC Ajka otthonában.

Az ajkai csapatnál edzőváltásra került sor a nyári szünetben, az új szakvezető Németh Zoltán lett, aki korábban Csertői Aurél pályaedzője volt a Videotonnál, majd a Győri ETO-nál. Csapatunkból a mai napon hiányozni fog Bosnjak, Hevesi-Tóth, Burcsik, Eugene, Szabó Zsolt,Tarczy és Vágó. A mérkőzést a Lovasi, Hegedűs, Borsos játékvezetői hármas dirigálta.

A találkozót 100 néző kíséri figyelemmel, s a csapatunkból a pályáról hiányzók is itt vannak nézőtéren és természetesen szorítanak a többieknek.

Az első félidőben a 9. percben egy jobb oldali beívelést követően Nyitrait könyökölték le a tizenhatos vonalánál, a játékvezető azonban nem ítélt szabadrúgást. a 25. percben egy jónak indult veszprémi támadást akasztották meg az ajkaiak, de mielőtt megindultak volna a kapunk felé, Molnár Zoltán szabálytalankodott, s meg is kapta a sárga lapot. A 42. percben szabadrúgáshoz jutottunk egy kezezés miatt az ajakai kaputól 18 méterre, kissé a jobb oldalról. Homma állt a labda mögé, de lövése a sorfalról vágódott ki a mezőnybe.

A szünetben mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál Jánosa helyett Balogh, Sallér helyett Domján, Privigyei helyett Kovács, Pavliczky helyett Czanik, Nagy helyett pedig Somogyi lépett pályára. Vágó Attila is váltott, lejött Nikolin, Kiss és Nyitrai, helyettük Garai, Ihász és Mosberger folytatja a játékot.

A második félidő ugyanúőgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött. A csapatok a mezőnyben járatják a labdát, különösebb izgalomra okot adó támadást nem vezettek. Az 58. percben szabadrúgáshoz jutottunk az ajkai kaputól 25 méterre, Osváth ragyogóan ívelte be a labdát, amelyet a jól érkező Makrai fejelt Balogh kapujának jobb oldalába, az eredmény 0-1. A 79. percben Thiago szerzett labdát a felezővonalnál, három védő között is eljutott az ajkai tizenhatoson belülre, de nem tudta elpörgetni Balogh mellett a labdát, így kimaradt ez az óriási helyzet.

A veszprémi csapat legközelebb szerdán játszik felkészülési mérkőzést, sőt egyszerre kettőt is, hiszen ezen a napon 16 és 18 órától a Haladás-Sopron Bank első és második együttesével is megmérkőzik Szombathelyen.

FC Ajka - Veszprém FC 0:1 (0:0)

FC Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Péter - Pavliczky, Horváth, Major, Nagy - Privigyei, Szabó

Veszprém FC: Kádár - Nikolin, Makrai, Császár, Leitold - Molnár T, Molnár Z, Nyitrai, Kiss - Thiago, Homma

Gólszerző: Makrai az 58. percben

Forrás: veszpremfc.hu