A papírforma érvényesült

A "B" csapattal játszó Veszprém FC sima vereséget szenvedett az NB1-es MVM-Paks ellen az MK 2. fordulójában, így elbúcsúzott a sorozattól.

A 11. percben Bosnjak iramodott meg a bal oldalon, kiugrathatta volna Hommát, de közben Bartha lerántotta. A paksi játékos megkapta a sárga lapot. Az első negyedóra végén Ismét Bosnjak futott el a bal oldalon, most Éger vitte földre. Ő is besárgult. A szabadrúgást Hevesi-Tóth centiméterekkel lőtte fölé. A 21. percben Burcsik szép egyéni szólót követően alig perdített a jobb kapufa mellé. A játékrész felénél Hevesi-Tóth ívelt a tizenhatoson belülre, Homma elvetődve a kapufát találta el. Öt perccel az első játékrész vége előtt Hevesi-Tóth szabálytalankodott Borival szemben, s jött a szokásos sárga lap. A szabadrúgást Vayer végezte el és 25 méterről Kádár kapujának bal alsó sarkába csavart (0-1)

A szünetben a VEDAC atléta palántái versenyeztek a nézők szórakoztatására. A 600 m-es síkfutás versenyszámban a 10-11 éves korosztályban mérték össze tudásukat az atléták.

Mindkét edző cserélt a szünetben, nálunk Bosnjak helyett Leitold, Homma helyett pedig Czvetkó lépett pályára. A paksiaknál Vayert Heffler Norbert váltotta.Az első percekben jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, hol a vendégek, hol mi birtokoltuk többet a labdát, helyzet azonban egyik oldalon sem volt. Az 58. percben Bori végzett el 30 méterről szabadrúgást, a középre tartó labdát Kádár Balázs biztosan védte. A 62. percben Burcsik gurított vissza Garai elé, aki közel 40 méterről is elvállalta, s labdája alig ment fölé. A félidő közepén Heffler végzett el egy szabadrúgás a jobb oldalról, az oldalvonal mellől, élesen belőtt labdájára Éger érkezett a legjobban és élesen Kádár kapujába fejelt (0-2). A mérkőzés végéig már nem történt említésre méltó esemény, a Paks magabiztosan őrizte meg előnyét, így a VFC-nek nem sikerült továbbjutnia a legjobb 32 közé.

mérkőzéstükör

Tomislav Sivic: Hoztuk a kötelező győzelmet. Tudom, hogy a Veszprém mindig kellemetlen ellenfele a Paksnak, hosszú idő, pontosan 12 év után sikerült nyernie a Paksnak itt Veszprémben. Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, jó iram és több szép megmozdulás is volt, de a második játékrészre mindkét együttes leült. Tudtam, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, és ráadásul a hétvégén mindkét csapatra nagyon fontos mérkőzés vár. Gratulálok a csapatomnak, a veszprémieknek pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.

Vágó Attila: Természetesen mi is győzelemre játszottunk a mai nap, tovább akartunk jutni, de vannak realitások. A Paks mindkét játékrészben csak annyit adott ki magából, amennyi a biztos továbbjutáshoz elegendő volt. Nagyon megnehezítette a dolgomat, hogy szombaton a Tatabánya vendégei leszünk a bajnokságban. Rövid a kispadunk, a hétvégi kezdőcsapatból a végén csak Hevesi-Tóth játszott. Tudtam, hogy a tatabányai mérkőzés miatt valamit fel kell áldoznunk, de ennek ellenére nyerni szerettünk volna. Tisztában kell lenni azzal, a veszprémi foci jövője attól függ, hogy év végén az első öt között lesz-e csapat vagy nem. Lehetőséget akartam adni azoknak a játékosoknak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, de sajnos ezzel a lehetőséggel szinte senki sem élt. Gratulálok a Paksnak továbbjutáshoz, sok sikert a következő mérkőzésekhez. Mi Tatabányán nyerni szeretnénk, és úgy gondolom, nyerni is fogunk!

Veszprém FC - MVM-Paks 0:2 (0:1)

Veszprém: Kádár - Garai, Hevesi-Tóth, Makrai, Bosnjak (Czvetkó a 46.) - Szöllőskei, Mosberger, Eugene (Hanák a 61.), Nyitrai - Burcsik, Homma (Leitold a 46.)
Vezetőedző: Vágó Attila

Paks: Csernyánszki - Sifter (Lázok a 66.), Báló, Vayer (Heffler N. a 46.), Heffler T. (Tököli a 66.) - Fiola, Bori, Sipeki, Bartha - Éger, Simon
Vezetőedző: Sivic Tomislav

Gólszerzők: Vayer a 42. és Simon a 64. percben.
Sárga lap: Hevesi-Tóth a 42., Szöllőskei a 34., Mosberger a 79. percben, illetve Bartha a 11. percben.

2

Képgaléria