Bajnok a Veszprém FC - Veszprém FC - Répcelak 10:0 (3:0)

A Répcelak elleni fölényes győzelemmel koronázta meg egész éves teljesítményét férfi labdarúgócsapatunk, és megnyerte a Bakony csoportot.

A hazaiaknál sérülés miatt Grósz Róbert és Kovács Szabolcs sem állhatott Orbán Tamás rendelkezésére a mai mérkőzésen, Varga Tamás is csak a kispadon foglalt helyet, viszont eltiltása után ismét a kezdőben kapott helyet Tatai József.

Az összecsapás elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a VFC, és a 9. percben góllá érett a fölény. Boromisza vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd áttette a játékszert a bal lábára, és remekül tekert a kapu jobb felső sarkába (1:0). Három perccel később Szőllőskei futott el a jobbszélen, beadását Novothny fejelte mellé. A 18. percben ismét gólnak tapsolhatott a hazai közönség, Finta passza után Novothny próbálkozásába még beleléptek a védők, de az érkező Tatai az üres kapuba lőtt (2:0). Két perccel a gól után ismét megzörrent a vendégek hálója, de a partjelző les címén érvénytelenítette Novothny gólját.

A 22. percben Finta ugratta ki Tatait, aki a védők között tisztán lőhetett, de Kutasi bravúrral fogta a próbálkozást. Félóra elteltével növelte előnyét a hazai gárda, Kalcsó tette vissza a labdát a baloldalról Novothnynak, aki hét méterről lőtt a kapu bal oldalába (3:0). Nem sokkal később ismét megrezdült a répcelaki háló, de a játékvezető tévesen annulálta Novothny gólját. A félidő végén még egy Boromisza lövést jegyezhettünk fel, de próbálkozást a vendégek kapusa védte. Az első félidő után megérdemelten vezetett három góllal a veszprémi csapat, az elképzelés nélkül játszó vendégek ellen, akik mindössze egyszer kísérleteztek kapura lövéssel.

A szünetben mindkét mester kettős cserére szánta el magát, a hazaiaknál Garai és Finta helyére Babik és Ihász érkezett a folytatásra. A második játékrész ott folytatódott ahol az első véget ért, a bakonyiak futószalagon dolgozták ki a helyzeteket. Az 52. percben Tatai egy jobbról érkező beadást szelídített meg az ötösnél, majd a játékszert a kapuba bombázta (4:0). Két perccel később ismét gólt szerezhetett volna a hazai csapat, a vendégek védője elvétett egy beívelést, Novothny 11 méterről lőtt, de a labda megpattant az egyik répcelaki játékoson, így az a kapu mögé hullott. Ami az előbb nem sikerült, az az 56.perben igen, Ihász jobb oldalról érkező beadását Novothny fejelte úgy a kapuba, hogy közben ütközött a vendégek kapusával (5:0), így a gól után le is kellett cserélni, helyére Czvetkó József érkezett.

A következő találatra tíz percet kellett várni, Kalcsó a kaputól mintegy 30 méterre, a jobb oldalvonalnál végezhetett el egy szabadrúgást, a beadásra Fehér érkezett először, és jobbal a kapuba helyezte a labdát (6:0). A következő percekben felpörögtek az események, gyors egymás után estek a veszprémi gólok. A 69. percben Tatai lépett ki a védők között, egyedül vezette a labdát a kapusra, majd önzetlenül az érkező Czvetkó elé tálalt, aki higgadtan gurított az üres kapuba (7:0). Három minutummal később érkezett az újabb találat, Czvetkó szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, jobbról bepasszolta a labdát, az érkező Babik pedig kilőtte a jobb alsó sarkot (8:0). Szinte a középkezdés után Kalcsó robogott el a balszélen, beadása mindenki talpa alatt elcsúszott, a második vonalban érkező Boromisza nagy helyzetben a kapu fölé bombázott.

A következő Kalcsó beadás már sikerrel járt, a hosszú oldalon érkező Czvetkó visszafejelte a játékszert, az üresen álló Tatai pedig közelről a hálóba helyezte (9:0). A Veszprém továbbra sem állt le, a B közép fergeteges buzdítása mellett a tízedik gól megszerzéséért hajtottak. A 79. percben Babik lépett ki a leshatáron, de ziccerben a jobb kapufát találta telibe, majd a másik oldalon egy szöglet után a Répcelak is megdöngette a felsőlécet. A 84. percben Tatai szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, Czvetkó mintegy 25 méterről a kint álló kapus fölött átemelte a játékszert, de az néhány centivel a kapu fölött hagyta el a pályát. Egy perc múlva azonban már semmi sem akadályozhatta meg a bakonyiak gólját, Kalcsó kiugratása után Tatai 11 méterről emelt Kutasi fölött a répcelaki kapuba (10:0). Az utolsó percekben még egy veszélyes Boromisza lövést láthatott a közönség, de néhány centivel elkerülte a kaput.

 

 Mivel a Sopron vereséget szenvedett a Csorna otthonába, így a Veszprém FC 22 év után ismét bajnoki címet ünnepelhet, sőt továbbra is egyedüli NB-s csapatként veretlenek az idei szezonban.

Gratulálunk a csapatnak, megérdemelten nyerték meg az NB III Bakony csoportját.

A Veszprém FC hátralévő bajnoki mérkőzései:
23. forduló. 2010.05.16., vasárnap, 17.00: Celldömölk – Veszprém FC
24. forduló. 2010.05.22., szombat, 17.00: Veszprém FC – Bük
25. forduló. 2010.05.29., szombat, 18.00: SVSE-GYSEV – Veszprém FC
26. forduló. 2010.06.05., szombat, 17.00: Veszprém FC – Haladás B

Veszprém FC – Répcelak 10:0 (3:0)

Veszprém, 300 néző.

Játékvezető: Hofbauer Dávid
Asszisztensek: Bede Tamás dr., Horváth Zoltán

Összeállítások:

Veszprém FC: Kiss – Szőllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold – Garai, Boromisza G., Kalcsó, Tatai – Finta, Novothny. Vezetőedző: Orbán Tamás

Répcelak: Kutasi – Kiss, Varga G., Baranyai, Széles – Varga T., Csordás, Imre, Takács P. – Faragó, Takács Sz. Vezetőedző: Tóth Zsolt

Cserék: Finta és Garai helyett Babik és Ihász a 46. percben, Novothny helyett Czvetkó az 55. percben, illetve Kiss és Varga T. helyett Hajós és Bellovics a 46. percben, Takács Sz. helyett Tóth a 60. percben.

Gólszerzők: Boromisza G. 9. percben, Tatai 18., 53., 74., 85. percben, Novothny a 30., 55. percben, Fehér a 65. percben, Czvetkó a 69. percben, Babik a 72. percben.

Sárga lapok: Leitold, illetve Imre.

A többi mérkőzésen:
Körmend – Celldömölk 1-0
Csorna – SVSE 1-0
MTE – Bük 2-0
Csesztreg – Haladás B 2-1
Lombard Pápa B – Badacsonytomaj 1-1
Lipót – Sárvár 2-0