Novothny Soma válogatott kerettag

Tuboly Frigyes szövetségi edző kihirdette a Nemzetközi Ifjúsági Tornára készülő magyar U17-es labdarúgó válogatott keretét, melyben a veszprémi Novothny is helyet kapott.

A Nemzetközi Ifjúsági Tornán hagyományosan U17-es válogatottak mérkőznek meg egymással, a magyar válogatott Horvátország, Írország és a tornán első alkalommal résztvevő Belgium korosztályos csapatával került azonos csoportba, a másik ágon Izrael, Románia, Szerbia és Csehország gárdája küzd a továbbjutásért.

Tuboly Frigyes szövetségi edző kihirdette a tornán résztvevő válogatottunk keretét, amelybe 18 labdarúgó kapott meghívót. A keret gerincét alkotó futballisták korábban Pisont István irányításával készültek együtt, legutóbb májusban játszottak két felkészülési mérkőzést Ausztriával, akkor még az U16-os válogatott tagjaiként.

Együttesünk augusztus 4-én, 18.30-kor Telkiben a belgák ellen mutatkozik be a kupán, a későbbi ellenfelek kiléte az eredmények függvényében dől el. Akárcsak tavaly, idén is a telki edzőcentrumban rendezik a döntőt, és itt lesz az ünnepélyes díjátadás is, míg a csoportmeccseket és a helyosztókat Ráckevén, Albertirsán, Diósdon, Telkiben és Szigetszentmártonban tartják. A torna összes mérkőzésére díjtalan a belépés.

Amellett, hogy az ifjúsági torna önmagában is rangos megmérettetés, U17-es csapatunk számára kiváló felkészülési lehetőség a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezők előtt. A szeptember 20-25. között sorra kerülő Eb-selejtező minitornán a mieink Szlovákia, Feröer-szigetek és Andorra korosztályos csapataival mérkőznek majd meg.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:
Gelei Vince (FTC)
Csorvás Tamás (Debrecen)

Védők:
Botka Endre (Honvéd)
Kiprich Dávid (Felcsút)
Kelemen Márk (Győr)
Szilvási Péter (Honvéd)
Zsirai Martin (Illés Akadémia)
Sorecz Szabolcs (Vác)

Középpályások:
Halmai Ramon (Illés Akadémia)
Paudts Patrik (Felcsút)
Fakas Aurél (Honvéd)
Sipőcz János (Győr)
Illés Dávid (Győr)
Huller Ádám (MTK)
Bese Barnabás (MTK)

Támadók:
Kaiser László (Illés Akadémia)
Novothny Soma (Veszprém)
Szécsi Márk (Debrecen)