Lengyel atlétákat láttunk vendégül

A puszczykowoi MKS Juvenia tizenkét fős atléta csapata töltött el nálunk egy tartalmas hetet január végén.

Egyesületünk, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a Noszlopy iskola közreműködésével vendégül látta a puszczykowoi MKS Juvenia tizenkét sportolóját. A rövid és hosszútáv futók a veszprémi edzőtáborban napi két gyakorlással készültek.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta: - Bízunk benne, hogy ez egy gyümölcsöző szakmai kapcsolat kezdete. Az egyébként is tradicionális lengyel-magyar barátság jegyében örömmel fogadtuk az atlétákat, és a Végh Balázs oktató által patronált csereprogram keretében viszonozni tudjuk majd a látogatást.

A lengyel sportolók programját Koós Hutás László és Török Krisztián koordinálta. Napi két edzés szerepelt a programban, valamint a hétvégén két versenyt is szerveztünk nekik: Bécsben és Budapesten vehettek részt egy-egy nyílt versenyen.

Az edzéseken és a versenyeken kívül balatoni túrát tartott a csapat Balatonfüreden és Tihanyban, valamint Ovádi Péter képviselőnek és Török László, a veszprémi állatkert igazgatójának köszönhetően meglátogatták az állatparkot is.

A VEDAC elsődleges stratégiai partnerei a megyében működő atlétikai klubok, erős kapcsolatokat épített ki országszerte, most pedig a nemzetközi kapcsolatok építését tűzte ki célul, elsőként a V4 országok atlétikai klubjaival kezdte el felvenni a kapcsolatot. A puszczykowoi MKS Junvenia sportolói nagyon jól érezték magukat Veszprémben, visszavárják csapatunkat, a meghívásnak vélhetően az év második felében teszünk eleget.