Szavazz az év pillanatára!

Számos felejthetetlen élményt tartogatott a 2010-es év, olvasóink ítélhetik oda a közönségdíjat a három legjobb pillanatnak.

Idén is a sportbarátokra bízzuk annak eldöntését, hogy mi volt az „Év pillanata”. Időrendi sorrendben haladva kiválasztottuk a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. A Hajráveszprém.hu szerkesztősége kiválasztotta a 12 legemlékezetesebb pillanatot, szubjektív összeállításunkba minden sportklubtól egy-egy pillanat kerülhetett be. A végső döntést olvasóinkra bízzuk, várjuk a szavazatokat!

A tavalyi szavazáshoz képest a legfőbb változás az, hogy igazi közönségdíjjá formáltuk a voksolást. Az első három legnépszerűbb pillanatot díjazzuk, a december 21-én, a Veszprém Arénában rendezendő városi sportévzáró ünnepségen a sportklubok képviselői átvehetik az év pillanatáért járó díjakat.

A lelkes szavazókról sem feledkezünk meg, három darab - 20, 10 és 5 lecsúszásra szóló – bérletet sorsolunk ki a balatonfűzfői Balatoni Bob pályára, ahol télen is lehetőség nyílik a szórakozásra. Szavazni a cikk végén, decemberr 20-án éjfélig lehet e-mail cím megadásával, amit a megadott e-mail címre küldött linkre kattintva meg kell erősíteni. Ez egyben a hírlevelünkre való feliratkozást is jelent, amiről az első hírlevél megérkezésétt követően bármikor le lehet iratkozni. A szavazás eredményét december 21-én hozzuk nyilvánosságra.

A játékszabályok ismertetése után lássuk az idei jelölteket! Jó böngészést, kellemes visszaemlékezést és szerencsés voksolást kívánunk!

2010. január 24. – Veszprémi Egyetemi SC Röplabda Szakosztály

A VESC női röplabdacsapata a jobb játékerőt képviselő BITT-Kaposvár együttesét fogadta az NBI középszakaszában. A színvonalas, nagy csatát hozó mérkőzésen a kaposváriak három győzelem után elvesztették veretlenségüket, a jól küzdő Veszprém viszont első győzelmét ünnepelhette a rájátszásban. A 3:1-re megnyert mérkőzésen remekül játszottak a veszprémi lányok, ezért választottuk ezt a mérkőzést a csapat idei legjobb pillanatának.

2010. március 5. – Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club

A Veszprémi RC első extraligás szezonjában bejutott a legjobb négy csapat közé, miután drámai küzdelemben legyőzte a Kazincbarcikát. A párharc első mérkőzésén itthon kaptak ki a srácok, majd idegenben javítottak, a döntő ütközetben pedig drámai csatában, öt szettben nyertek a mieink úgy, hogy a döntő játszmában a legminimálisabb, kétpontos különbséggel, 15:13-ra múlták felül ellenfelüket. A befejező periódusban lélegzetállító izgalmak közepette, zsúfolásig megtelt lelátó előtt érte el a VRC fennállása legnagyobb sikerét, így nem csoda, hogy ez a drámai ütközet lett idén a röplabdás srácoknál az év pillanata.

  

2010. április 16. - Veszprémi Egyetemi SC Kosárlabda Szakosztály

A férfi kosárlabda NBI/B rájátszásában a VESC együttese a keleti régió élcsapatát, a Jászberényt fogadta. Három negyeden keresztül a vendégek uralták a találkozót, de a végére elfáradtak, és a veszprémieknek sikerült megfordítaniuk a mérkőzést a feljavuló védekezésüknek köszönhetően. Az időközben Paksra igazolt Faragó Péter extraklasszis teljesítményével (41 pontot dobott) 99:89-re győzött a VESC az év pillanatának választott találkozón.

 

2010. április 25. - Veszprémi Egyetemi SC Lizards

Veszprém adott otthont a 2009/2010. évi Egyetemi-Főiskolai Floorball Bajnokság Döntőjének. Városunkat a Pannon Egyetem csapata képviselte, mely szinte teljesen egészében az OBI/B-ben szereplő VESC Lizards játékosaiból állt. A veszprémiek az ELTE, az SZTE és Miskolci Egyetem legyőzésével meneteltek a döntőbe, ahol a toronymagas esélyes BME-vel találkoztak, és óriási csatában, 2-1-re diadalmaskodtak, amivel első ízben lettek MEFOB-győztesek, és vívták ki az „Év pillanata” szavazáson való részvételt.

 

2010. június 15. - Veszprém FC

Az NBIII Bakony Csoportjának utolsó fordulójában, magabiztosan fektette két vállra (3-0) a Veszprém FC a Haladás II-t, ezzel veretlenül nyerte meg a bajnokságot. Már biztos elsőként lépett pályára a Veszprém FC, mégis sokan látogattak ki a mérkőzésre, hiszen bajnoki címet ünnepelhetett a csapat. A gólkirályi címet is begyűjtő csapatkapitány, Tatai József emelhette magasba a bajnoki serleget, mely a labdarúgóknál az év legfelemelőbb pillanata volt.

 

2010. július 7. – Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC)

A VEDAC kalapácsvetője, Hudi Ákos a Veszprémben rendezett junior Válogatott Viadalon hazai közönség előtt 6 kg-os szerrel a világ idei legjobbját dobta, és 81,15 méteres egyéni csúcsával megerősítette helyét a világranglistán, majd két héttel később junior világbajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. Az év pillanatának választott dobás felpaprikázta a serdülő korú Pásztor Bence hangulatát is, aki a serdülő korosztályban nem hivatalos világcsúcsot, 85,49 métert dobott 4 kg-os szerrel.

 

2010. augusztus 22. – Domonkos László Veszprémi Judo SE

Második nyári táborukat rendezték a veszprémi judokák a sportág hazai kiválóságainak részvételével. A balatonfüredi táborban igazi bajnokoktól tanulhattak versenytechnikákat a fiatal sportolók, Braun Ákos világ- és Európa-bajnok, valamint Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó mutatta be tudásának egy szeletét. A bajnokokkal történő találkozást bocsátjuk az „Év pillanata” szavazásra.

2010. augusztus 25. – Veszprém Barabás KC

Óriási meglepetésre kétgólos diadalt aratott a Veszprém Barabás KC a KEK-győztes Buducnost Podgorica felett. A találkozó ugyan csak felkészülési mérkőzés volt, de a montenegrói együttes a hazai élmezőnybe tartozó Debrecent és Ferencvárost is legyőzte magyarországi túrája során, így méltán lehet büszke a csapat a 30-28-as győzelemre, a szurkolók pedig szavazhatnak a legemlékezetesebb pillanatra.

2010. szeptember 26. – Veszprémi Dózsa SC Birkózó Szakosztály

Az U-23-as Szabadfogású Birkózó Országos Bajnokság hivatalos megnyitóján köszöntötték az I. Ifjúsági Olimpián 7. helyen végzett Németh Zsanettet. A Veszprémi Dózsa SC sportolója egy héttel korábban védte meg magyar bajnoki címét is, így volt mit ünnepelni. A rendezvényen tiszteletét tette a 100. magyar olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Hegedűs Csaba, az alelnök, Lázár János és az Európa-bajnok, Ritter Árpád is. Németh Zsanettet a hazai birkózósport kiválóságai előtt köszöntötték, ami az idei év legjobb birkózó pillanata volt.

 

2010. október 9. – MKB Veszprém KC

Városunk világhírű kézilabdacsapata a Hamburg magabiztos legyőzése után a francia bajnok Montpelliert fogadta. Mocsai Lajos mesteredző már a találkozó előtt figyelmeztetett, hogy egy sokkal nehezebb mérkőzésre van kilátás. A veszprémiek 55 percen keresztül hátrányban kézilabdáztak, majd egy szenzációs hajrát nyitottak, és egyetlen góllal, 27-26-ra legyőzték a Montpelliert. Az ötezer fős nézősereg belehajszolta a győzelembe kedvenceit, amivel az év győzelmét és az év pillanatát produkálták.

2010. október 9. – Veszprémi Egyetemi SC Wildfires

A Wildfires amerikai foci csapata első Divízió I-es szezonjában a 6. helyen végzett, és már tét nélküli mérkőzésen fogadta az Eger Heroest. A tétnélküliség ellenére igazi sportélményt és az év pillanatát tartogatta a rendkívül izgalmas és fordulatos találkozó. Az első félidőben az Eger többször megbolondította remek passzjátékával a veszprémi védelmet, és elhúzott 20-6-ra, a második játékrészben azonban a Futótüzek ellenállhatatlan támadójátékukkal ledolgozták 14 pontos hátrányukat, és a védelem szinte tökéletes teljesítménye mellett 23-20-ra diadalmaskodtak.

 

2010. október 23. - Kinizsi HSE

A Gizella VSE egykori labdarúgója, Lepsényi Boglárka Európa- és világbajnok lábteniszezőként és címvédőként utazott az isztambuli világbajnokságra. A döntőben román ellenfele már 8-5-re is vezetett, de végül 12-10-re a veszprémi lány diadalmaskodott, és megvédte világbajnoki címét. A magyar és a külföldi szakemberek szerint ez volt a leglátványosabb és legmagasabb szakmai színvonalú mérkőzés a női lábtenisz történetében, ami bizonyára Boglárka számára is az év pillanata volt.

 A legjobb pillanatok felidézése után jöhet a szavazás!

Szavazás

Mi volt 2010-ben az év pillanata?
1. A VESC röplabdás lányai legyőzték a Kaposvárt
2. A VRC férfi röplabdázói a Kazincbarcika legyőzésével bejutottak az Extraliga legjobb négy csapata közé
3. A VESC kosárlabdázói legyőzték a listavezető Jászberényt
4. A VESC Lizards floorball csapata megnyerte a MEFOB-ot
5. A Veszprém FC labdarúgó csapata átvette az NBIII. Bakony Csoportja bajnokának járó trófeát
6. A VEDAC kalapácsvetője, Hudi Ákos hazai közönség előtt a világ idei legnagyobbját dobta
7. A Veszprémi Judo SE sportolói világbajnokokkal edzőtáboroztak
8. A Veszprém Barabás KC legyőzte a KEK-győztes Podgoricát
9. A Veszprémi Dózsa SC Ifjúsági Olimpián 7. helyezett birkózóját a sportág nagy alakjai előtt köszöntötték
10. Az MKB Veszprém KC a végjátékban zsinórban öt gólt szerezve fordított a Montpellier ellen
11. A VESC Wildfires 14 pontos hátrányból fordított és győzött az Eger Heroes ellen
12. Lepsényi Boglárka lábteniszező megvédte világbajnoki címét
A szavazás lezárult!

Hozzászólások

bocs, közben már megtaláltam a szavazás végeredményét
Ébner Gáborné2011. január 07. 19:39
Lehet hogy nem néztem jól körül: hol találom a győzteseket?
Ébner Gáborné2011. január 07. 19:29
Nagyon jó volt az itt leközölt valamennyi csapat.A mi csapatunk tagjai közül az összegyüjtött pontarányok alapján legjobb a Karcsi,a Miki,a Jutka,majd a Laci,őt az Ákos,a Gizi és a Judit követi Veszprémben. Hajrá Veszprém........
Lóti:)(Fúti2010. december 26. 19:08
Elég elszomorító, hogy az NBII-ben tavaly ezüstérmes VESC kézilabdásokról egy hír se szól, pedig mind a 10 tavaszi mérkőzésükön veretlenek maradtak, mindössze két döntetlennel. A csapatok rendelkezésére álló pénz fényében az övék az egyik legjobb teljesítmény. Az utolsó két VESC kézilabda meccs tudósítása, a többi a csapat/kézilabda menüpont alatt olvasható: Megtört a jég http://hajraveszprem.hu/cikk/2010-12-05/megtort_a_jeg VESC bravúr Ácson http://hajraveszprem.hu/cikk/2010-12-13/vesc_bravur_acson
Kapsz2010. december 26. 16:55
Tagadhatatlan, hogy az MKB Veszprém a LEGJOBB mindközül!!! HAJRÁÁÁÁÁÁ!!!!!!! :D
SportGirl2010. december 20. 14:27
Hajrá judo! www.veszpremjudo.hu
Judofun2010. december 16. 08:07
A Lizards a szavazásnál is egy \"z\" :) Hajrá Gyíkok!
Isti2010. december 15. 20:20
Hajrá veszprémi foci!
Mihalecz-Kálmán Tibor2010. december 14. 20:49
Gratulálok minden veszprémi sportolónak, az atlétika a szívem csücske
Ébner Gáborné2010. december 14. 17:01
Szerintem jár az elismerés minden veszprémi sportegyesületnek, amelyek aprópénzből teljesítenek erőn felül! Csak a VFC!
Pedro2010. december 14. 15:28
Ebben a városban nem csupán a kézilabda ér el kimagasló sikereket,hanem az állandó anyagi gondokkal küzködő röplabda is! Hajrá Lányok és Fiúk!
D.Erdene Ocsirné2010. december 14. 14:57
Hajrá Röplabdások! Sokkal nagyobb megbecsülést érdemelnétek!Ilyen mostoha körülmények között,ilyen csodálatos eredményeket produkálni....Na, ehhez kell ám a sport szeretete!!!!Mármint a röplabdasporté!
Tóth Edit2010. december 14. 14:50
A mi királyságunk nem pünkösdi királyság! Hajrá MKB!
Rtira2010. december 13. 22:10
Hajrá Ákos csak így tovább!
Lesetárné Hudi Mónika2010. december 13. 20:53
Hajrá Hudi Ákos!!!!!!!!!!!!!!!!!
annus2010. december 13. 20:35
Nem értem én sem miért lenne szubjektív a lista...az év pillanatát keressük, nem a veszprémi sportegyesületek teljes listájának megadása a cél! Hajrá VEDAC!
suny2010. december 13. 17:24
Hajrá VRC! Ti vagytok a legjobbak!
Hajrá VRC!2010. december 12. 23:33
Queen\'s City Ultras / SINCE 2009/ http://www.veszperultras.gportal.hu/
QCU2010. december 12. 13:56
Hát igen, elég egyéni......Csak a VFC!
Schleck2010. december 12. 13:03
A megye 8. osztályú baseball csapat nincs rajta a listán, de ha majd ha legalább a 2. osztályig feljutnak, akkor biztosan rajta lesznek!!! Hajrá VESC! Főleg a kosarasok, de a többiek is!
Gabó2010. december 12. 00:44
Kedves tupe! sztem meg a legfontosabb és legsikeresebb csapatok fel vannak sorolva, nem tudom te kit hiányolsz innen??? Hajrá VFC, szép volt fiúk, tavasszal a cél a bennmaradás!!!
vfcfan2010. december 11. 16:07
Valóban elég \"szubjektív\" ez a szavazás... Vannak más csapatok is Veszprémben...
tupe2010. december 11. 15:21
Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook