Szavazz az év pillanatára!

Számos felejthetetlen élményt tartogatott a 2010-es év, olvasóink ítélhetik oda a közönségdíjat a három legjobb pillanatnak.

Idén is a sportbarátokra bízzuk annak eldöntését, hogy mi volt az „Év pillanata”. Időrendi sorrendben haladva kiválasztottuk a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. A Hajráveszprém.hu szerkesztősége kiválasztotta a 12 legemlékezetesebb pillanatot, szubjektív összeállításunkba minden sportklubtól egy-egy pillanat kerülhetett be. A végső döntést olvasóinkra bízzuk, várjuk a szavazatokat!

A tavalyi szavazáshoz képest a legfőbb változás az, hogy igazi közönségdíjjá formáltuk a voksolást. Az első három legnépszerűbb pillanatot díjazzuk, a december 21-én, a Veszprém Arénában rendezendő városi sportévzáró ünnepségen a sportklubok képviselői átvehetik az év pillanatáért járó díjakat.

A lelkes szavazókról sem feledkezünk meg, három darab - 20, 10 és 5 lecsúszásra szóló – bérletet sorsolunk ki a balatonfűzfői Balatoni Bob pályára, ahol télen is lehetőség nyílik a szórakozásra. Szavazni a cikk végén, decemberr 20-án éjfélig lehet e-mail cím megadásával, amit a megadott e-mail címre küldött linkre kattintva meg kell erősíteni. Ez egyben a hírlevelünkre való feliratkozást is jelent, amiről az első hírlevél megérkezésétt követően bármikor le lehet iratkozni. A szavazás eredményét december 21-én hozzuk nyilvánosságra.

A játékszabályok ismertetése után lássuk az idei jelölteket! Jó böngészést, kellemes visszaemlékezést és szerencsés voksolást kívánunk!

2010. január 24. – Veszprémi Egyetemi SC Röplabda Szakosztály

A VESC női röplabdacsapata a jobb játékerőt képviselő BITT-Kaposvár együttesét fogadta az NBI középszakaszában. A színvonalas, nagy csatát hozó mérkőzésen a kaposváriak három győzelem után elvesztették veretlenségüket, a jól küzdő Veszprém viszont első győzelmét ünnepelhette a rájátszásban. A 3:1-re megnyert mérkőzésen remekül játszottak a veszprémi lányok, ezért választottuk ezt a mérkőzést a csapat idei legjobb pillanatának.

2010. március 5. – Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club

A Veszprémi RC első extraligás szezonjában bejutott a legjobb négy csapat közé, miután drámai küzdelemben legyőzte a Kazincbarcikát. A párharc első mérkőzésén itthon kaptak ki a srácok, majd idegenben javítottak, a döntő ütközetben pedig drámai csatában, öt szettben nyertek a mieink úgy, hogy a döntő játszmában a legminimálisabb, kétpontos különbséggel, 15:13-ra múlták felül ellenfelüket. A befejező periódusban lélegzetállító izgalmak közepette, zsúfolásig megtelt lelátó előtt érte el a VRC fennállása legnagyobb sikerét, így nem csoda, hogy ez a drámai ütközet lett idén a röplabdás srácoknál az év pillanata.

  

2010. április 16. - Veszprémi Egyetemi SC Kosárlabda Szakosztály

A férfi kosárlabda NBI/B rájátszásában a VESC együttese a keleti régió élcsapatát, a Jászberényt fogadta. Három negyeden keresztül a vendégek uralták a találkozót, de a végére elfáradtak, és a veszprémieknek sikerült megfordítaniuk a mérkőzést a feljavuló védekezésüknek köszönhetően. Az időközben Paksra igazolt Faragó Péter extraklasszis teljesítményével (41 pontot dobott) 99:89-re győzött a VESC az év pillanatának választott találkozón.

 

2010. április 25. - Veszprémi Egyetemi SC Lizards

Veszprém adott otthont a 2009/2010. évi Egyetemi-Főiskolai Floorball Bajnokság Döntőjének. Városunkat a Pannon Egyetem csapata képviselte, mely szinte teljesen egészében az OBI/B-ben szereplő VESC Lizards játékosaiból állt. A veszprémiek az ELTE, az SZTE és Miskolci Egyetem legyőzésével meneteltek a döntőbe, ahol a toronymagas esélyes BME-vel találkoztak, és óriási csatában, 2-1-re diadalmaskodtak, amivel első ízben lettek MEFOB-győztesek, és vívták ki az „Év pillanata” szavazáson való részvételt.

 

2010. június 15. - Veszprém FC

Az NBIII Bakony Csoportjának utolsó fordulójában, magabiztosan fektette két vállra (3-0) a Veszprém FC a Haladás II-t, ezzel veretlenül nyerte meg a bajnokságot. Már biztos elsőként lépett pályára a Veszprém FC, mégis sokan látogattak ki a mérkőzésre, hiszen bajnoki címet ünnepelhetett a csapat. A gólkirályi címet is begyűjtő csapatkapitány, Tatai József emelhette magasba a bajnoki serleget, mely a labdarúgóknál az év legfelemelőbb pillanata volt.

 

2010. július 7. – Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC)

A VEDAC kalapácsvetője, Hudi Ákos a Veszprémben rendezett junior Válogatott Viadalon hazai közönség előtt 6 kg-os szerrel a világ idei legjobbját dobta, és 81,15 méteres egyéni csúcsával megerősítette helyét a világranglistán, majd két héttel később junior világbajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. Az év pillanatának választott dobás felpaprikázta a serdülő korú Pásztor Bence hangulatát is, aki a serdülő korosztályban nem hivatalos világcsúcsot, 85,49 métert dobott 4 kg-os szerrel.

 

2010. augusztus 22. – Domonkos László Veszprémi Judo SE

Második nyári táborukat rendezték a veszprémi judokák a sportág hazai kiválóságainak részvételével. A balatonfüredi táborban igazi bajnokoktól tanulhattak versenytechnikákat a fiatal sportolók, Braun Ákos világ- és Európa-bajnok, valamint Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó mutatta be tudásának egy szeletét. A bajnokokkal történő találkozást bocsátjuk az „Év pillanata” szavazásra.

2010. augusztus 25. – Veszprém Barabás KC

Óriási meglepetésre kétgólos diadalt aratott a Veszprém Barabás KC a KEK-győztes Buducnost Podgorica felett. A találkozó ugyan csak felkészülési mérkőzés volt, de a montenegrói együttes a hazai élmezőnybe tartozó Debrecent és Ferencvárost is legyőzte magyarországi túrája során, így méltán lehet büszke a csapat a 30-28-as győzelemre, a szurkolók pedig szavazhatnak a legemlékezetesebb pillanatra.

2010. szeptember 26. – Veszprémi Dózsa SC Birkózó Szakosztály

Az U-23-as Szabadfogású Birkózó Országos Bajnokság hivatalos megnyitóján köszöntötték az I. Ifjúsági Olimpián 7. helyen végzett Németh Zsanettet. A Veszprémi Dózsa SC sportolója egy héttel korábban védte meg magyar bajnoki címét is, így volt mit ünnepelni. A rendezvényen tiszteletét tette a 100. magyar olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, dr. Hegedűs Csaba, az alelnök, Lázár János és az Európa-bajnok, Ritter Árpád is. Németh Zsanettet a hazai birkózósport kiválóságai előtt köszöntötték, ami az idei év legjobb birkózó pillanata volt.

 

2010. október 9. – MKB Veszprém KC

Városunk világhírű kézilabdacsapata a Hamburg magabiztos legyőzése után a francia bajnok Montpelliert fogadta. Mocsai Lajos mesteredző már a találkozó előtt figyelmeztetett, hogy egy sokkal nehezebb mérkőzésre van kilátás. A veszprémiek 55 percen keresztül hátrányban kézilabdáztak, majd egy szenzációs hajrát nyitottak, és egyetlen góllal, 27-26-ra legyőzték a Montpelliert. Az ötezer fős nézősereg belehajszolta a győzelembe kedvenceit, amivel az év győzelmét és az év pillanatát produkálták.

2010. október 9. – Veszprémi Egyetemi SC Wildfires

A Wildfires amerikai foci csapata első Divízió I-es szezonjában a 6. helyen végzett, és már tét nélküli mérkőzésen fogadta az Eger Heroest. A tétnélküliség ellenére igazi sportélményt és az év pillanatát tartogatta a rendkívül izgalmas és fordulatos találkozó. Az első félidőben az Eger többször megbolondította remek passzjátékával a veszprémi védelmet, és elhúzott 20-6-ra, a második játékrészben azonban a Futótüzek ellenállhatatlan támadójátékukkal ledolgozták 14 pontos hátrányukat, és a védelem szinte tökéletes teljesítménye mellett 23-20-ra diadalmaskodtak.

 

2010. október 23. - Kinizsi HSE

A Gizella VSE egykori labdarúgója, Lepsényi Boglárka Európa- és világbajnok lábteniszezőként és címvédőként utazott az isztambuli világbajnokságra. A döntőben román ellenfele már 8-5-re is vezetett, de végül 12-10-re a veszprémi lány diadalmaskodott, és megvédte világbajnoki címét. A magyar és a külföldi szakemberek szerint ez volt a leglátványosabb és legmagasabb szakmai színvonalú mérkőzés a női lábtenisz történetében, ami bizonyára Boglárka számára is az év pillanata volt.

 A legjobb pillanatok felidézése után jöhet a szavazás!

/admin/libs/php/szavazas.php?_time=1292002885&id=9