Kell a bravúr idegenben

A Veszprém FC szombaton a középmezőny végén tanyázó Szigetszentmiklóshoz látogat az NB2 Nyugati csoportjának 19. fordulójában.

- Nem tudom mit vált ki a szigetszentmiklósi játékosokból az, hogy az előző mérkőzésüket betegségek, sérülések miatt elhalasztották. A két hét szünet lehet, hogy pozitívan, de lehet, hogy negatívan csapódik le náluk, ezt sajnos nem lehet tudni. Annak érdekében, hogy bennmaradjunk, idegenben bravúrt kell elérni. Az SZTK elleni mérkőzést követően két hazai meccs vár ránk, így ha szombaton jó eredményt sikerül elérnünk, akkor a következő két hazai összecsapáson nyugodt, higgadt játékkal jó pozícióba kerülhetünk. Természetesen mindig a soron következő mérkőzés a legnehezebb, legfontosabb, ez most is így van - mondta Vágó Attila, a Veszprém FC vezetőedzője.

- A szigetszentmiklósiak összeállítását böngészve a kezdő tizenegyben mindenki volt NB1-es játékos, de pl. a Pintér és Majoros a válogatottban is bemutatkozott a Matthäus érában. Nagyon jó futballistáik vannak, megemlíthetjük itt Sallait, Somorjait, Csepregit, Csurkát, de még sorolhatnánk tovább a jó neveket. Ráadásul ők nem olyan játékosok, akik levezetésképpen vannak az NB2-ben, hanem még a legjobb korban vannak. A bajnokság előtt úgy ítéltem meg, hogy az SZTK még a dobóra is esélyes lehet, így meglepő számomra, hogy csak a középmezőny végén találhatóak - folytatta Vágó.

- Biztos vagyok abban, hogy nehéz dolgunk lesz, viszont annak nagyon örülök, hogy a három eltiltottból kettő, Grósz és Tatai játékra jelentkezik. Sajnos a Hevesi-Tóthra még mindig nem számíthatok, valamint a két sérültünk, Garai és Hegedűs sem tudott még együtt edzeni velünk. Utóbbiaknak még hosszabb időbe telik, amíg segíthetnek a csapatnak. A jövő héten talán elkezdhetik a mozgást, szerencsére egyik játékos sérülése sem súlyos. Remélhetőleg a két hét múlva sorra kerülő Tatabánya elleni összecsapáson már játékra jelentkezhetnek, nagyon fontos lenne, hogy mindenki egészséges legyen - fejtette ki Vágó Attila.

- Nem volt olyan sok játékos a keretben, hogy mindenkit tudnánk pótolni, de a legutóbbi mérkőzésen a hozzáállás, a győzni akarás csodálatos volt az együttes részéről. Ugyan nem játszottunk jól, de ne várja senki azt, hogy az 5-6 új játékos ilyen gyorsan teljes mértékben beépüljön, emellett folyamatosan ott lebeg felettünk a kiesés veszélye. Elég erősnek tartom ahhoz a csapatot, hogy pontot/pontokat szerezzünk a Szigetszentmiklós otthonában. Nem biztos, hogy változtatok a legutóbbi kezdőcsapaton, annak ellenére, hogy Grósz és Tatai is rendelkezésre áll, bár lehet, egyikőjük kezdeni fog, de még a taktikát át kell gondolom - nyilatkozta a mester.

- Legutóbbi mérkőzésükön attól a Győr második csapatától kaptak ki, akit mi legutóbb 1:0 arányban vertünk, pedig sokkal jobban játszottak a miklósiak, nem érdemeltek vereséget. Érdekesség, hogy ők a Barcsnak öt gólt rúgtak, mi viszont kikaptunk Barcson, tehát bármi megtörténhet.

SZTK-Erima - Veszprém FC 03.26. szombat 15:00