Az év pillanatai

Szubjektív összeállításunkban az év legemlékezetesebb pillanatait gyűjtöttük össze, ezzel kívánunk boldog Újévet!

Időrendi sorrendben haladva, klubonként kiválasztottuk a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. Összeállításunk szubjektív, a teljesség igénye nélkül készült, ezért várjuk olvasóink javaslatait is. A cikk végén szavazásra is bocsátjuk az év pillanatait!

MKB Veszprém KC (február 15.)

Az MKB Veszprém KC történetének legfelemelőbb győzelmét aratta 2009. február 15-én a Reale Ademar Leon ellen. A felejthetetlen mérkőzésre Marian Cozma tragédiája következtében alig tudtak készülni a veszprémiek, mégis hihetetlen akaraterővel, kitartással küzdötték végig a 60 percet, és 14-13-as félidő után 28-26-ra győztek. A lélekemelő diadalt elhunyt társuk emlékének ajánlották a veszprémi srácok, mi pedig méltán választottuk ezt a győzelmet az év pillanatának.

Veszprém Barabás KC (március 28.)

Gyurka János vezetésével idén, 19 év után újra első osztályú női kézilabdacsapatot ünnepelhetett városunk. A tavaszi szezon legjobb mérkőzésén a bajnokság listavezetője, a Győri ETO KC II. ellen 25:24-re győzött az akkor még Veszprém Beton KC néven szereplő csapat, mégpedig Weigel Zita időntúli szabaddobásával. Az év pillanatát kivívó produkciót hosszú percekig tartó vastapssal ünnepelte a közönség. A szerkesztőségi megbeszélésen az első élvonalbeli, Siófok elleni bajnoki győzelmet előzte meg egy hajszállal a Győr elleni diadal.

Veszprém FC (március 14.)

Az NB III Bakony-csoport 2008/2009-es kiírásában a Veszprém FC egy ezüstéremmel örvendeztette meg a szurkolókat. A tavaszt még az első helyen kezdte meg a csapat, azonban egy hullámvölgy következtében a jóval nagyobb költségvetéssel, és minőségibb játékosokkal rendelkező Hévíz csapata beelőzte Orbán Tamás és Pető Tamás együttesét. Apropó Hévíz, a szezon talán legjobb mérkőzését láthatták azok, akik kilátogattak a két csapat tavaszi összecsapására. A gólnélküli döntetlen ellenére izgalmas, lüktető mérkőzés játszottak a fiúk, ezért lett nálunk ez a meccs az év pillanata. A veszprémiek előtt adott volt az NB II-es indulás lehetősége is, mint legjobb második, azonban az MLSZ döntése értelmében meghiúsult az osztályváltás.

VESC Kosárlabda Szakosztály (április 10.)

A 2009-es év legszebb kosaras pillanatának a tavaszi rájátszás első körében lehettünk szemtanúi, ahol a veszprémiek ellenfele az Eger csapata volt. Az első mérkőzésen elszenvedett 27 pontos vereség után már-már mindenki elkönyvelte, hogy a VESC számára ez volt a végső állomás, de Molnár István tanítványai nem így gondolták. Az azóta távozott Hidi és Szarvas vezérletével a nagyszünetre sikerült ledolgozni az Egerben összeszedett tetemes hátrányt, és a szurkolók által feltüzelt veszprémiek fokozatosan növelték előnyüket, így a végére 40 pontos hazai győzelemmel vonulhattak le a pályáról a csapatok, ezzel a VESC jutott az elődöntőbe. Ott a későbbi ezüstérmes Salgótarján állította meg kosarasainkat, a visszavágón kétszeri hosszabbítás után maradtak alul a veszprémiek. A harmadik helyet eldöntő két összecsapáson a veszprémi csapat jobbnak bizonyult a Nagykanizsánál, így a veszprémi nyakakba akasztották a jól megérdemelt bronzérmeket.

Company Nyelviskola VRC (május 1.)

Férfi röplabdacsapatunk a 2008/2009-es szezonban nagy menetelést hajtott végre, melynek eredményeként kiharcolta az első osztályú tagságot, a rájátszásban pedig a hetedik helyen végzett. Az év pillanatának a kiemelt rájátszásban lejátszott, a Szolnok elleni hazai mérkőzést választottuk, ahol kétszer is egyenlíteni tudtak a srácok, végül a döntő játszmát óriási csatában 8:10-ről fordítva nyerték meg. A párharcot ugyan végül a Szolnok nyerte, de ez a mérkőzés megmutatta, a veszprémiek bárkivel képesek felvenni a versenyt.

VEDAC (Július 26.)

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club idei sikerlistájából rendkívül nehéz volt kiválasztani az év pillanatát. A kalapácsvető, Hudi Ákosra esett a választásunk, aki az első sorozatban elért 79,14 méteres egyéni csúccsal a második helyen végzett az Újvidéken rendezett junior atlétikai Európa-bajnokságon. Hudi Ákost a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) az év atlétájának választotta.

VESC Wildfires (június 21.)

Városunk amerikai foci csapata fennállása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy legyőzte a Pécs Gringost a Divízió II-ben, a legjobb négy közé jutásért játszott mérkőzésen. Az év pillanatának választott találkozón az egész szezon leglátványosabb, legkreatívabb játékát produkálták, amivel a rendkívül kiegyenlített mezőnyben az elődöntőbe jutottak. A Dunaújvárosi Gorillaz ellen nem sikerült a bravúr a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen, de így is a Wildfires volt az egyetlen csapat, aki a későbbi bajnok ellen negyedet tudott nyerni.

Veszprémi Dózsa SK Birkózó Szakosztály (október 10.)

A hazai rendezésű Véniss Sándor Emlékverseny első napján, az Összmagyar Diákbajnokságon Veszprémi Dózsa Sportkör hölgy versenyzője, Németh Zsanett (+57 kg) rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtott. Négy mérkőzésből hármat tussal (két vállal) nyert meg, a döntőben pedig taktikusan birkózva pontozásos győzelmet aratott. Zsanett eredményhirdetése és a legtechnikásabb birkózónak járó díj átvétele lett az év pillanata, mellyel a kiváló birkózó megkoronázta egész éves teljesítményét, diákolimpiai bajnoki címét, és magyar bajnoki bronzérmét.

VESC Röplabda Szakosztály (november 13.)

Női röplabdacsapatunk az őszi szezonban a várakozásokon felül teljesített az NB I/B-ben, és bejutott a legjobb négy közé. Az Eger elleni mérkőzésen a veszprémi lányok magabiztosan nyerték az első két játszmát, majd hatalmas hullámvölgybe kerültek, az egriek kiegyenlítettek, sőt a döntő játszmában már hárommal is vezettek. (9:12) A mieink a lelkes közönség buzdítása mellett kiegyenlítettek, és 15:13-ra megnyerték a mérkőzést. Nálunk ez volt az év pillanata.

Veszprémi Úszó Klub (november 14.)

Farkas Marianna, a Veszprémi Úszó Klub versenyzője remekelt az idei országos bajnokságon, három versenyszám - a 200 méter gyors, a 400 méter gyors és a 200 méter vegyes - döntőjében is a dobogó második fokára állhatott. Utóbbi két futamban csak a világcsúcstartó, Verrasztó Evelyn tudta őt megelőzni. 200 méter gyorson hatalmas egyéni csúccsal, 01:59.31-es eredménnyel ért célba, ez lett az év pillanata.

 

 

VESC Lizards (november 15.)

Férfi floorball csapatunk vezeti az OB I/B tabelláját, és útban van az első osztály felé. Az év pillanatának az Ares HC elleni bajnoki mérkőzést választottuk, ahol óriási csatában 8:7-re nyertek a veszprémi srácok, és tovább meneteltek a bajnokságban.

A fentiekből is látszik, hogy összességében kiváló évet zártak a veszprémi sportklubok. Kívánjuk, hogy a 2010-es évben is szerezzenek sok örömöt a veszprémi sportbarátoknak, a magunk módján mi is igyekszünk a segítségükre lenni. Sikeres és sportos Újévet kívánunk!

Hajráveszprém.hu csapata

/admin/libs/php/szavazas.php?_time=1262278542&id=4