Magabiztosan nyert a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém magabiztosan, 44-29-re nyert otthon a Dabas ellen a férfi kézilabda NB I szombati mérkőzésén.

Az Aalborg meccs után sok alapembert pihentetett Ilic, ezért több is fiatal szerepelt a keretben. Az első támadást a hazai együttes vezette és Lékai szerzett gólt, majd utána még egyszer betalált. Manaskov sérülése után először lépett kezdőként pályára és két szép gólt lőtt. Gyors tempót diktált már az elején a Veszprém és sikerült 4 góllal elhúzni a 10. perc elejére (8-4). Lékai szép közbe lövésével 5 gólosra hízott az Építők előnye a félidő közepére. Cupara több szép védést bemutatott, támadásban pedig Manaskov szórta a gólokat. Újoncot is avatott a Veszprém balszélen Tóth Sámuel révén, aki hamar be is talált a kapuba, ezzel 10 gólra növelve a különbséget (24. perc 20-10). Sipos megszerezte 3. találatát, a vendégek üres kapuját vette be könnyedén. Szücs érkezett a jobb szélre és nem várt sokáig az első góljával (23-12). A félidőben már hatalmas előnnyel vezetett az Építők.


Képgaléria a cikk végén

A második félidőben Lukács és Dörnyei nyitották a gólok sorát, utóbbi üres kapura. A vendégek öngyilkos taktikával kapus nélkül támadtak, ezt Blagotinsek kétszer is megbüntette (35. perc 29-18). Manaskov egymás után lőtt 3 gólt és 15 góllal vezetett a Veszprém (34-19). A félidő közepén a vendégek ismét időt kértek, mert nagyon könnyen kapták a gólokat. Manaskov hatalmas kedvvel játszott, 10 gólnál tartott ekkor. Sipos lőtte a Veszprém 40. gólját Cupara passzából, aki végig védte a találkozót (53. perc 40-25). Lékai 6. góljával állította be a végeredményt, az Építők fölényes 15 gólos győzelmet aratott.

Nyilatkozatok

Tomori Győző: Gratulálok a Veszprémnek a BL szerepléséhez. Sok hiányzónk van, illetve elég sok problémával küzdünk, de igyekeztünk helytállni. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a továbbiakban.

Garajszki Gábor: Teljesült a papírforma és kijött a két csapat közti különbség. Mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatal játékosok. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a Bajnokok Ligájában.

Momir Ilic: A mai mérkőzésen igyekeztünk pihentetni a meghatározó játékosainkat, illetve lehetőséget adni a fiataloknak. Elégedett voltam a küzdéssel, a védekezéssel, sikerült lerohanásgólokat is vezetnünk. Dolgozunk tovább, 4 napunk van az Aalborg elleni visszavágó mérkőzés előtt. Még nem értünk el semmit, nem jutottunk tovább, így készülünk erre. Sok sikert kívánok a Dabasnak a továbbiakban!

Tóth Sámuel: Mérkőzés előtt nagyon izgultam az első NB 1-es mérkőzésem előtt. Örülök, hogy lehetőséget kaptam és gólokat szereztem, igyekszem ezt a tapasztalatot hasznosítani a jövőben.

Telekom Veszprém - Dabas KC VSE 44:29 (25:15)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 10, Maqueda 3, Ligetvári 3, Lukács 3, Blagotinsek 5, Tóth 2, Szücs 2, Ilic 2, Dörnyei 2, Lékai 6, Sipos 6

Dabas KC VSE: Holló, Pallag, Szikora – Váczi 6, Garajszki 1, Győrvári 1, Zatureczki 2, Horváth 3, Horvat 3, Laurinyecz 2, Tarabochia 3, Kollonay, Katona, Ács 1, Kende 7

Kiállítások: 2 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 2/2

Képgaléria