Idegenben veretlen a VESC

A férfi kosárlabda NB1/B 1-8. helyért zajló rájátszásában harmadik idegenbeli mérkőzést is megnyerte a VESC csapata. Mérészék ezúttal a Honvédot múlták felül tíz ponttal.

A mérkőzés Nagy Róbert és Bohanek kosaraival indult, majd Jilling értékesített két büntetőt, így a 2. perc végén két ponttal vezetett a VESC (4:6). Ezt követően a csapatok a távoli dobásokra helyezték a hangsúlyt, hazai oldalon Taga, míg a bakonyiaknál Jilling és Bovánovics is betalált a hármas vonalon kívülről (7:12). A negyed közepéhez érve Kerpel-Fronius duplája és triplája révén megfordította a mérkőzést a Honvéd (14:12). A hazaiak tartották két pontos előnyüket, ám a veszprémiek a 8. percben Bovánovics hármasa révén előbb egyenlítettek, majd Bovánovics büntetőjével a vezetést is átvették (20:21). Az utolsó percben Mérész távoli dobásával növelte előnyét a Veszprém, de negyed végén Szécsényi kosarával egy pontra zárkózott a hazai gárda (23:24).

A második tíz percet a vendégek kezdték jobban, Kiss Botond és Oltárczy kosáraval öt ponttal vezetett a VESC a 13. percben (25:30). A negyed derekára Bohanek és Kerpel-Fronius révén egy pontra zárkóztak a hazaiak, de ekkor a bakonyiak ismét újítani tudtak, Jilling triplájával visszaállt a két csapat közötti különbség (29:35). Egy gyors hármas párbaj után a hazaiak mestere időt kért, és három cserével próbált frissíteni csapatán (17. perc: 34:38). Mészáros Istvántól ez remek húzásnak bizonyult, Takács Gergely előbb egy hármassal egy pontra faragta a fővárosiak hátrányát, majd egy duplával a vezetést is megszerezte csapatának (42:41). Az utolsó percben azonban Szabó Balázs révén a szünetre megfordították az eredményt a veszprémiek (42:44).

A folytatásra mindkét mester több cserét hajtott végre, ami a Honvédnak használt jobban, és a 23. percre Kerpel Fronius kosarával újra a hazaiak álltak jobban (46:44). Mindkét együttes sok hibával játszott, rengeteg pontatlan dobás jellemezte a játékot. A bakonyiak csak a 24. percben találtak először gyűrűbe a második játékrészben, de ekkor rögtön kétszer is, így egy újabb fordulat után a VESC volt előnyben (46:47). Mérész révén tartotta minimális vezetését a Veszprém, de ekkor egy újabb kétperces gólcsend következett, melyet Bohanek és Szécsényi révén kihasználtak a hazaiak, a 28. percben 54:50 állt az eredményjelzőn. A negyed végére Bovánovics egy pontra faragta a hátrányt, de Nagy Viktor és Szécsényi két triplával szomorította a veszprémieket, s Honvéd előnnyel fordulhattak a záró játékrészre a csapatok (60:54).

Az utolsó felvonás rosszul kezdődött Mérészék számára, ugyanis Takács Gergely hármasával már hét ponttal ment a Honvéd, így Molnár István gyorsan időt is kért (32. perc: 63:56). A VESC azonban hosszú hajrát nyitott, a védekezésük összeállt, míg az elsősorban fiatalokból álló hazai együttes talán egy picit el is fáradt. Bovánovics és Jilling kosaraival így a játékrész derekára két pontos veszprémi előnyt mutatott az eredményjelző (63:65). A vendégek fokozatosan növelték előnyüket, a hazaiak támadójátékán sem az időkérés, sem a cserék nem segítettek. Jilling újabb triplájával két perccel a mérkőzés vége előtt már tízzel mentek a bakonyiak (63:73). Ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből a VESC, így harmadik idegenbeli fellépésén is veretlen maradt.

Budapesti Honvéd SE - Veszprémi Egyetem SC 65:75 (23:24, 19:20, 18:10, 5:21)

Honvéd: Kerpel-Fornius 10/3, Bohanek 18, Szécsényi T. 7/3, Lőrincz 2, Taga 7/3. Csere: Takács 10/6, Stefán, Nagy V. 7/6, Kohári 2, Földi 2, Szeleczki, Haris. Edző: Mészáros István.

VESC: Jilling 17/12, Nagy R. 8, Mérész 8/6, Szabó B. 9, Bovánovics 21/6. Csere: Kiss B. 4, Szathmáry 3/3, Oltárczy 5/3. Edző: Molnár István.