Új helyszín, remek hangulat

A Gizella Napok rendezvénysorozat utolsó napján ezerkétszázan vettek részt a K&H olimpiai futónapok veszprémi állomásán.

A résztvevők kék eseménypólóban teljesítették a 3 kilométeres távot a VEDAC otthona, az Egyetemi Stadion elől rajtolva. A királynék városában ötödik alkalommal futhattak a sportkedvelők a K&H olimpiai futónap keretében. Korábban az Óváros tér környékén rendezték a versenyt, de az új helyszín sokaknak ismerős lehetett, korábbi sikeres futóversenyek révén.

A BSI Kft. és VEDAC közös rendezésű eseményén ideális időjárás és remek hangulat fogadta a résztvevőket. Kicsik és nagyok együtt melegítettek be, majd 11 órakor Péter Attila pisztolylövésére startoltak el a futók.

A férfiak és a nők mezőnyében is VEDAC győzelem született. Búcsú Dénes magabiztosan nyert, mögötte azonban Fonyó Sándor óriási csatában egy hajszállal előzte meg Maleczki Alfrédot.

A nőknél Badis Anissa jó iramot diktálva nyerte a futamot Tobak Tamara és Valler Tímea előtt. A győztesek után még majdnem 25 percen át érkeztek folyamatosan célba a résztvevők, akiket a célfrissítés után az eredményhirdetés, illetve ajándéksorsolás várt. Az iskolák külön versenyében sportszervásárlási lehetőséggel gazdagodtak a legtöbb embert megmozgató intézmények.

A győztesek délben már az Óváros téren léptek színpadra, ahol Debreczenyi János polgármester fogadta őket, és adott át nekik a város és a Gizella Napok szervezői nevében egy-egy díjat.

K&H Futónap - Eredmények - 3 km

Férfiak
1. Búcsú Dénes (VEDAC) 9:07
2. Fonyó Sándor (VEDAC) 9:14
3. Maleczki Alfréd (VTE) 9:14.5

Nők
1. Badis Anissa (VEDAC) 10:26
2. Tobak Tamara (DAK) 10:48
3. Valler Tímea (VEDAC) 11:24

Iskolák:

Veszprém
1. Gyulafi László Általános Iskola
2. Báthory István Általános Iskola
3. Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola

Környékbeli
1. Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Ajka
2. Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota
3. Bartos Sándor Általános Iskola, Várpalota

2

Képgaléria