VÚK-bronzérmek a delfin ob-n

Két bronzérmet nyertek váltószámokban a Veszprémi Úszó Klub versenyzői a 9-10 éves korosztály számára megrendezett hazai megmérettetésen.

Szombathely adott otthont a július 12-13-án megrendezett Országos Delfin Bajnokságnak. 69 egyesület, 514 versenyzője mérte össze a tudását a két nap folyamán. A Veszprémi Úszó Klub 9 versenyzővel vett részt az országos versenyen, amelyet megtisztelt jelenlétével Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok és nyolcszoros európa bajnok úszó! Fantasztikus sikert hozott a 4x50m-es gyorsváltó és a 4x50m-es vegyesváltó, ahol a veszprémiek csapata:Hegyháti Csenge, Nyiri Villő, Tóth Réka Erzsébet, Veisz Dóra összeállításban rendkívüli versenyzéssel és fantasztikus idővel bronzérmet nyert!


Fotó: vuk-veszprem.hu

Nagyszerű eredmény még Tóth Réka Erzsébet 6. helyezése 100m hátúszásban, amelyért oklevél jutalmazásban részesült. Nagyon nagy dicséretet érdemel minden VÚK-versenyző (Bánó Viktória, Kertész Márk, Minyó Ádám, Mürkli Luca, Páll Emma) mert óriási egyéni csúcsokat úsztak és nagyon szépen szerepeltek a rendkívül erős mezőnyben! A csapatversenyben érdekesség, hogy csak 29 egyesület tudott pontot szerezni, és köztük is a legjobb megyei, illetve a 6. legjobb vidéki csapatként a bakonyiak remek 13. helyen végeztek Az éremtáblázatra csupán 14 egyesület tudott felkerülni, köztük nagy örömünkre a VÚK is! Gratulálunk a versenyzőknek és az őket felkészítő edzőknek: Balogh Jánosnak és Hudi Zsanettnek!