Remek évkezdés a labdarúgóktól

A játékoskeretben az előző évhez képest nem történt nagy változás, de meghatározó játékosok távoztak a csapattól. Marosvölgyi Tamás Hévízre, Bognár Péter Badacsonytomajra, Grósz Róbert pedig Ausztriába igazolt, míg érkező oldalon öt labdarúgó, Szöllőskei Péter (FC Ajka), Kalcsó Gábor (Celldömölk), Leitold Tamás (Győri ETO), Donát Máté (Siófok), valamint Bacsi László (Haladás) található.

Az első tétmérkőzést a Magyar kupában játszotta a csapat a Balatonszárszó SE csapatával. A tartalékosan felálló veszprémi gárda emberhátrányban játszva, hosszabítás után 3-1 arányban győzte le a somogy megyei együttest. A góljainkat Csordás, Novothny és Kovács Péter szerezték. A 2. fordulóban a Police-OLA (Zala megye, megye II:) csapatával mérkőzik meg a VFC, az időpont még nem ismert. Amennyiben győztesen kerül ki a Veszprém a csatából, abban az esetben az NBI-es Kaposvár látogat a megyeszékhelyre.

A bajnokság első mérkőzését a Sárvár ellen játszotta a veszprémi csapat hazai pályán. A tavaly óta jelentősen meggyengült Sárvár ellen magabiztos 4-1 arányú győzelmet könyvelhetett el Orbán Tamás legénysége. A srácok tetszés szerint alakították ki a helyzeteket, jobb összpontosítással nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna a csapat. A gólokon Pálfi, Babos, Tatai és Soós osztozkodott.

A következő fordulóban Csesztregre látogatott a veszprémi csapat. Ismét meggyőző játékot bemutatva 4-0-s győzelmet könyvelhettek el a veszprémi játékosok. Tatai kezdte meg a gólgyártást, majd még az 1. félidőben Babos duplájával 3-0-s vezetést szereztünk. A második félidőben Kalcsó góljával alakult ki a végeredmény.

A 3. fordulóban a Csorna csapata látogatott az egyetemi stadionba, csapatunk magabiztos 3-0-s győzelmet aratott. Az első félidőben nagyszerűen játszott a VFC, Babos duplájával 2 gólos vezetést szereztünk. A második félidőben kicsit viszzaállt a csapat, nagyobb teret hagytak a vendégeknek, így több helyzet is adódott a Csorna előtt, de szerencsére nem találtak kaput a vendégek lövései. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, ugyanis Tatai szépségdíjas góljával a 70. percben eldőlt a három pont sorsa.

A 4. fordulóban rangadóra került sor Mosonmagyaróváron, az MTE csapata ellen. Az első félidő enyhe mezőnyfölénye után a második félidőben kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Sajnos az előző fordulók helyzetkihasználása (nagyon sok ziccer maradt ki), ezen a mérkőzésen már megbosszulta magát, ismét nagy helyzetek maradtak kihasználatlanul, bár az MTE csapata lesgólt rúgott, a 0-0 igazságos eredménynek mondható az ütközet után.

A következő két mérkőzésre itthon kerül sor, először a Körmend, majd a Lipót csapata látogat Veszprémbe.
Minél többen látogassanak ki a Stadionba és buzdítsák a csapatot a Bakonyi Betyárok szurkolói csapatával!!!
Hajrá Veszprém! Hajrá VFC!