A negyeddöntőkkel folytatódik a SEHA Liga sorozat

Augusztusban a negyeddöntőkkel folytatódik a férfi kézilabda SEHA Liga márciusban felfüggesztett idénye, amelyben a Telekom Veszprém is szerepel.

A regionális nemzetközi liga vezetősége március 8-án az ukrajnai háború miatt, mindössze öt mérkőzés után határozatlan ideig felfüggesztette a küzdelmeket. A végrehajtó bizottság legutóbbi ülésén az a döntés született a folytatást illetően, hogy az erősorrendben kilencedik szerb Partizan Beograd és a részvételi szándékát nem jelző ukrán Motor Zaporizzsja nem küzdhet meg a trófeáért, a többi csapat pedig a negyeddöntőben folytathatja.


Fotó: archív

A címvédő Telekom Veszprém - amely eddig ötször szerepelt a SEHA Ligában és négyszer megnyerte azt - ellenfele a szlovák Tatran Presov lesz idegenben. A negyeddöntőket augusztus 8. és 25. között rendezik, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A négyes döntőnek szeptember 2-4-én Zadar ad otthont.

A magyar csapat az elődöntőben az északmacedón Eurofarm Peliszter és a fehérorosz Meskov Breszt mérkőzésének győztesével találkozhat.

A negyeddöntő párosítása:
Tatran Presov (szlovák)-Telekom Veszprém
Vardar Szkopje (északmacedón)-RK Nexe (horvát)
RK Vojvodina (szerb)-PPD Zagreb (horvát)
Eurofarm Peliszter (északmacedón)-Meskov Breszt (fehérorosz)