Madár András visszatér a Veszprém Kosárlabda Klubhoz

Kétéves szerződést írt alá régi-új klubjával a Veszprém Kosárlabda Klub egykori játékosával, Madár Andrással.

A 1991-es születésű, 193 cm magas és 87 kg súlyú, kettes és hármas poszton egyaránt bevehető spíler 2018-ban került először a bakonyi együtteshez, amelynek azóta a mindenkori házi gólkirálya volt, egészen a 2021. december közepén történt távozásáig. A NBI/B Piros csoportjában töltött 2021/22-es idényében 16,4 pontot, 4,3 lepattanót, 4,4 gólpasszt, 2,2 labdaszerzést és 20,6 VAL-t átlagolt a Veszprém játékosaként. Az elmúlt szezon közepétől azonban, egy osztállyal feljebb, az „A” csoportos Nyíregyháza együttesében szerepelt.

Innen tér most vissza a Királynék városába, ahol a sportág helyi történetének öt legjobb játékosa közé is beválasztották a „kollégái” tavaly, hogy ismét piros-szürke mezben szórja a hárompontosokat a Vetési Albert Gimnázium közönségének legnagyobb örömére. Ráadásul nemcsak játékosként kamatoztathatja a tudását klubunknál, hiszen az utánpótlásban is dolgozni fog, ahogy tette azt korábban is.

A Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője, Naményi Miklós a következőket nyilatkozta a csapat hivatalos oldalán Madár András újbóli leigazolásáról: „Madár András 2018 óta csapatunk játékosa. Azóta az volt, van és lesz. A féléves kirándulása Nyíregyházára egy “igazolt” távollét volt. Nem hiszem, hogy bárkinek be kellene mutatni Andrást, játékának és emberi értékeinek példamutató mivoltát. A 7-es mez újra foglalt. Nagyon örülök, hogy újra itt van köztünk!”