Nagyot küzdött Badar Gergő Nagyatádon

Szombaton rendezték a hosszú távú országos bajnokságot, Nagyatádon, ahol Badar Gergő címvédőként állt rajthoz. A Veszprémi Egyetemi Sport Club versenyzője az úszást követően az élmezőnyben volt, majd a kerékpározás után tetemes előnnyel vezette a viadalt.

Versenyzőnk a futás harmadik köréig jól haladt, viszont ezt követően elkezdett szédülni, így nem sokkal később sétára kellett váltania. Többen is megelőzték, de Gergő ezt követően sem adta fel és végül az utolsó 10 kilométerre összekapta magát és a nehézségek ellenére is a hatodik helyen ért célba.

– Nagyon köszönöm azt a sok biztatást amit kaptam, nagyban segített, hogy ne adjam fel a versenyt. Ha mást nem is, de egy erős mentális edzést sikerült végigcsinálni, ami remélem egyszer majd elősegíti, hogy egy nagy eredményt érjek el – írta Facebook oldalán a VESC versenyzője.

A 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és zárásként a maraton (42,195 kilométer) lefutásából álló viadalt a férfiaknál végül Berekméri Levente, míg a nőknél Tomaschof Kata nyerte.