Kilencven gólos meccset nyert otthon a Veszprém

A Telekom Veszprém százszázalékos mérlegét megőrizve 90 gólt hozó találkozón 50-40-re legyőzte a vendég Ferencvárost a férfi kézilabda NB I csütörtöki mérkőzésén.

Sorsszerűen Lékai Máté gólja indította a találkozót: a Veszprémet nyolc év után a nyáron elhagyó irányító a támadások szervezése mellett a befejezésekből is aktívan kivette a részét, vezérletével 6-3-ra és 7-4-re is vezetett a fővárosi gárda. Elsősorban a gyors befejezések jellemezték ezt a periódust, ebben partnernek bizonyult a hazai alakulat is, 12 percbe telt, mire először mutatta Momir Ilic vezetőedző együttesének előnyét az eredményjelző (10-9).

A Veszprém előnye fokozatosan nőtt, miközben ebben az időszakban is inkább a támadásra helyezték a hangsúlyt a felek, húsz perc alatt 30 találat született, a szünetig pedig 46. A félidő intenzitását jól mutatja, hogy mindkét kapus, a hazaiaknál Rodrigo Corrales, a vendégeknél Borbély Ádám is lőtt gólt, miközben a védési hatékonyságuk 27, illetve 15 százalék volt.


Képgaléria a cikk végén

A fordulást követően tovább "nyílt az olló", a 36. percben már 34-24-re vezettek a bakonyiak, a gólgyártás tempója azonban nem esett vissza. A 60. gól megszületésére 38, az 50. veszprémi találatra 57 percet kellett várni, a végére pedig a Ferencváros is eljutott a 40 lőtt gólig. A találkozó sportszerűségét - egyben a kemény védekezés hiányát - jelzi, hogy az 55. percben került sor az egyetlen kiállításra.

A mérkőzés legeredményesebbje a veszprémi Andreas Nilsson volt 11 találattal, Lékai 5 gólig jutott volt csapata ellen.

A magyar szövetség statisztikusa, Éliás Gábor az MTI-nek elmondta, a férfi NB I-ben ezzel megdőlt az egy mérkőzésen született legtöbb gól rekordja. Az eddigi csúcsot a 2012 szeptemberében játszott Veszprém-Csurgó találkozó tartotta, amelyen 58-28-as hazai siker született.

Nyilatkozatok

Momir Ilic: Először is gratulálok a játékosaimnak a sikerhez és természetesen nagy elismerés illeti Pásztor István csapatát is a küzdelemért! 90 gól egy mérkőzésen iszonyatosan sok. Nagy tempójú találkozó volt, ahol rengeteg lerohanás gól született. Nem voltam elégedett a védekezésünkkel, hiszen 40 gólt kaptunk. Kell egy kis idő még javítani a játékunkon! Megyünk tovább! És minden jót kívánok a Fradinak a jövőben!

Pásztor István: Természetesen gratulálok a házigazdáknak! Szerintem ez mindkét csapatnak jó felkészülés volt. Momo 60 percen keresztül tudta motiválta a játékosait, így végig nyomták a meccset. Mi kedden idegenben lépünk pályára Franciaországban, amihez úgy gondolom tényleg egy nagyon jó felkészülés volt a mai. Bebizonyosodott viszont, hogy egy ilyen szintű beálló - átlövő páros kapcsolat ellen nem elég feszes a védekezésünk. Nagyon örülök, hogy be tudtuk nevezni (junior válogatott elfoglaltság miatt) Bedák Dominikot, junior korú jétkosunkat, aki két gólt is szerezett a mai összecsapáson. Szerintem ez nagyon nagy siker számára is. Sok sikert kívánok a BL-ben a Veszprémnek, természetesen nézzük az összes mérkőzésüket!

Telekom Veszprém - Ferencvárosi TC 50:40 (25:21)

Telekom Veszprém: Corrales 1, Cupara – Yahia 6, Nenadic 7, Nilsson 11, Elísson 4, Ligetvári, Marguc 4, Lauge 3, Strlek 3, Mahé 3, ElDeraa 1, Pechmalbec 5, Szabó, Vailupau 2

Ferencvárosi TC: Borbély 1, Győri – Bognár 4, Füzi 5, Balogh 6, Bredák 2, Pordán, Debreczeni 5, Török, Bohács 1, Prainer 5, Lékai 5, Mikita, Bujdosó 3, Kovacsics 3

Kiállítások: 2 perc ill. 0 perc
Hétméteresek: 7/5 ill. 1/1

Képgaléria