Ismét negyven gól fölött a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként 44-28-ra legyőzte a Csurgót a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Két nappal a Bajnokok Ligája találkozó után a Telekom Veszprém a Csurgó együttesét fogadta a Veszprém Arénában. A Csurgó vezette az első támadást és be is találtak, amire Pechmalbec válaszolt. Corrales remekül kezdett a kapuban, 5 perc játék után 4 nagy védése is volt (4-2). Pechmalbec 3. gólja után a Csurgó hamar időt kért (8. perc 7-2). A széleken ezúttal Vailupau és Elísson kezdtek, a társak sokat foglalkoztatták őket. A félidő közepére már nagy arányú különbséget alakított ki az Építők csapata (13-7). A vendégek egy jobb sorozatot produkáltak és visszakapaszkodtak 4 gólra, ami után Ilic időt kért. Nilsson harcolt ki kétperces kiállítást és büntetőt, amit Yahia értékesített. A félidő hajráját megnyomta a Veszprém és 7 gólos előnnyel mehetett szünetre.


Képgaléria a cikk végén

A második félidőben az Építők támadott először, de Marguc hibázott a szélről, majd a Csurgó szerzett gólt. Egy újabb Pechmalbec gól már a 10 gólos különbséget jelentett a második félidő elején (35. perc 26-16). Corrales tartotta a jó teljesítményét, védése után Strlek szerzett könnyű gólt indításból. Egy vendég kiállítás után Marguc szerzett gólt üres kapura és növelte 14 gólosra az előnyt. A biztos előny tudatában Ilic több variációt is kipróbált támadásban és a csapat szépen termelte a gólokat (47. perc 35-21). Ligetvári lőtt remek akciógólt, Ilic időt kért, majd Nilsson szerezte meg a 40. hazai gólt (40-24). A végjátékban sok gól esett mindkét oldalon és csak a különbség maradt az egyetlen kérdés. Végül a Veszprém magabiztos 16 gólos győzelmet aratott.

Edzői értékelések:

Baranyai Norbert: Egy hét szünet után érkeztünk erre a találkozóra, de így is többet vártam a csapatomtól. Sajnos nem tudtunk gyorsan kézilabdázni, támadásban elkapkodtuk, eldobáltuk a labdákat. Ezeket a hibákat a Veszprém kihasználta és megérdemelten nyert. Mostantól a Gyöngyösre koncentrálunk.

Momir Ilic: Először is, gratulálok a játékosaimnak, hogy komolyan vették ezt a találkozót, ahogy kértem. Elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk ma, hiszen nem volt sok időnk arra, hogy készüljünk erre a meccsre. A srácok kiérdemelték, hogy kapjanak egy pihenőnapot holnap. De aztán készülünk a Zágráb elleni visszavágóra. Minden jót kívánok a Csurgónak a jövőben.

Pályán belülről:

Szeitl Erik: Megérdemelt győzelmet aratott a Veszprém. Sokat hibáztunk a mérkőzés elején és nagy hátrányba kerültünk. A második félidőre feljavultunk, de ott is hibákat követtünk el. A jövőben javulnunk kell és készülünk a Gyöngyös ellen.

Ligetvári Patrik: Elégedettek lehetünk a mai mérkőzéssel. Mindent megvalósítottunk, amit az edző kért tőlünk. Remek felkészülés volt ez a következő Bajnokok Ligája mérkőzésünkre.

Telekom Veszprém – Csurgói KK 44:28 (22:15)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia 5, Nilsson 4, Elísson 4, Ligetvári 3, Marguc 6, Strlek 5, Lukács 1, Mahé 3, ElDeraa 3, Ilic, Pechmalbec 5, Vailupau 5, Sipos

Csurgói KK: Holló, Füstös – Spruk 1, Szeitl L. 4, Bazsó 1, Krecic 7, Krsmancic 4, Skol, Borsos 3, Tóth, Szeitl E. 2, Gábor 2, Vasvári, Gebhardt, Rotim 1, Markez 3

Kiállítások: 0 perc ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/4 ill. 5/3

Képgaléria