Hiába a nagyszerű első félidő, nem lett meg a győzelem

Az NBI/B Piros csoportjának alapszakaszában a Veszprém Kosárlabda Klub a TF-BP otthonába látogatott a tizenhetedik fordulóban.

Nem volt jó hír a veszprémi csapat és annak szurkolói számára, hogy Orgona Gergő ezúttal betegség miatt nem állt rendelkezésre, ugyanakkor már pályára léphetett piros mezben, sőt egyből a kezdőbe került a klub legújabb igazolása, Vértes Zsombor.

Madár triplájával indult a meccs, majd Szabó és újra a veszprémiek hetese volt eredményes a vendég oldalon, míg eközben a TF részéről Oroszi és Anda talált be. A hazai közeledési kísérletet újabb Madár hármas törte volna meg, ám Szántó pontjaival tartotta a lépést a fővárosi csapat. Erre Madár ismét betalált távolról (5. perc: 9-13). Dancsecs pontos büntetői után Kis is betalált kintről. Ezután több pontatlan kísérlet következett mindkét fél részéről, amit Gémes hármasa tört meg. Horváth Ákos nem sokkal ezután időt is kért (8. perc: 14-16). A megbeszélés után Kelenföldi bántóan könnyen tudott egyenlíteni, majd nem sokkal rá már egy kettő plusz egy pontot érő játékot is összehozott, átvéve a vezetést a TF-nek. Gémes duplája után Végh hármasa törte meg a rossz vendégsorozatot, majd Kelenföldi és Birkás talált be. Utóbbi egy jó büntetője később minimalizálta a különbséget. (10. perc: 23-22).

Kelenföldi duplája nyitotta a második tíz percet, majd Szabó dobott egy szép középtávolit. Előbbi további négy pontot szerzett, miközben Birkás dobott egy hármast, Madár pedig két jó büntetőt. Anda, majd Ratiani volt eredményes a palánk alatt. Szeifert faulttal együtt szerzett gyönyörű kosarat, majd a vonalról is pontos volt. Nem sokkal rá Szeifert gólpasszt adott a saroktriplához Véghnek, ezzel négy ponttal vezetett a Veszprém. Ekkor Oroszi betalált kintről (15. perc: 36-37). Ratiani két jó büntetője és a zónavédekezésre való váltás tartotta a vendégelőnyt, ám Anda zsákolása következett. Vértes büntetőből megszerezte első veszprémi pontjait. Anda duplájára Vértes hármasa, majd Madár két jó büntetője és Vértes ziccere következett (19. perc: 40-48). Kis jó büntetőjével már tízpontos volt a veszprémi előny, ám ekkor Csikós betalált kintről. A félidő Szabó egy jó büntetőjével zárult (20. perc: 43-51).

Á
Fotó: archív

Az első félidőhöz hasonlóan a második is egy Madár-triplával indult, majd Szántó és Kis duplái következtek. Anda is folytatta a pontok szerzését a négy faulttal rendelkező Ratiani mellett. Két eladott veszprémi labdából négy pontot szerzett a TF, így jött is a bakonyi időkérés (23. perc: 51-56). Kis gyönyörű, visszalépős középtávolijával próbált volna távolodni ismét a vendég együttes, ám Csikós betalált távolról. Erre Kis is dobott egy saroktriplát is. Dancsecs ziccerére Szabó hármasa volt a felelet. A veszprémi eladott labdák megbosszúlták magukat, és rövid időn belül minimálisra csökkent a különbség, majd Kelenföldi újabb kosarával már vezetett a TF-BP. Dancsecs triplájával pedig már négy pont volt a hazai előny, ekkor időt újra kért Horváth Ákos (28. perc: 68-64). Kelenföldi dupláját két jó Vértes-büntető követte, míg Dancsecs csak egyszer célzott pontosan a vonalról. Birkás labdaszerzéséből Szabó ziccerezett, ám egy akcióval később Kis kipontozódott, amivel négyfaultos Ratiani maradt egyedül magasembernek a vendégoldalon (30. perc: 72-68).

Dancsecs két hármasa nyitotta a zárófelvonást, ezzel tízpontosra növelve a hazai előnyt. A veszprémi esélyeket tovább rontotta, hogy egy kettősfault keretében Ratiani is kipontozódott. Kelenföldi duplája és Dancsecs újabb távoli kosara után, Birkás szerezte meg az első vendégkosarat a negyedik negyedben (33. perc: 83-70). Szabó büntetőzött jól, Csikós viszont távolról volt eredményes. Szabó és Szántó pontjai váltották egymást, amibe Vértes is becsatlakozott. Anda kettese és Madár hármasa következett, majd ismét Szántó volt eredményes. Szabó hármasa nyitotta az utolsó percet, amelynek folyamán Csikós is betalált még a palánk alól, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc: 98-87).

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 17. forduló
TF-BP - Veszprém Kosárlabda Klub 98-87 (23-22, 20-29, 29-17, 26-19)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
Játékvezetők: Vida József, Gaál Norbert és Nagy-Pál Petra

TF-BP: Gémes 5/3, Anda 15, Oroszi 6/6, Szántó 15, Nagy 2. Cserék: Várbíró, Dancsecs 23/15, Csikós 11/9, Kelenföldi 21, Szanyi. Edző: Beák Gábor

Veszprém: Kis 12/6, Madár 21/15, Vértes 14/6, Szabó 19/6, Ratiani 4. Cserék: Szeifert 3, Végh 6/6, Birkás 8/3. Edző: Horváth Ákos