Rasovszky Kristóf negyedik az egyiptomi nyitányon

Rasovszky Kristóf a negyedik helyen végzett a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának hétfői nyitóállomásán, amelyet Egyiptomban rendeztek meg.

A világszövetség honlapjának beszámolója szerint a 10 kilométeres viadalon az olimpiai bajnok német Florian Wellbrock diadalmaskodott, aki elképesztően szoros küzdelemben, egyetlen tizeddel előzte meg a francia Marc-Antoine Olivier-t, és kevesebb, mint két másodperccel az ugyancsak francia Logan Fontaine-t.

Őket szorosan követte a szám magyar olimpiai ezüstérmese, a vk-sorozatban tavaly holtversenyben az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel győztes Rasovszky, aki 2:30 másodperccel a győztes után érintette a célfalat.


Fotó: MÚSZ Facebook

Jól ment a verseny, teljesen elégedett vagyok, remekül éreztem magam, és a végén én voltam talán a leggyorsabb, az utolsó négyszáz méteren biztosan. A legjobban annak örülök, hogy fejben éles voltam, végig koncentráltan versenyeztem, jó döntéseket hoztam, egy pillanatra sem lankadt a motivációm. Sokkal jobban rendben voltam mentálisan, mint legutóbb Eilatban. Plusz az országos bajnokság után visszaálltunk a keményebb edzésekbe, és így is a többiek szintjén voltam fizikálisan. Ez jó üzenet, hiszen alapvetően a világbajnokságra élezzük ki magunkat a felkészülésben, és ehhez képest sikerült igen értékes pontokat gyűjteni az összetetthez - idézte a magyar szövetség a veszprémiek kiválóságát.

A viadalon Kalmár Ákos (szintén Balaton ÚK Veszprém) a 19., Kovács-Seres Hunor a 22. lett.

A nők versenyében Rohács Réka egyedüli magyarként indult, végül mindössze 30 méterrel a cél előtt pályatévesztésért kizárták.

Az öt állomásból álló vk jövő héten Olaszországban folytatódik.