Örömtánc az utolsó hazai meccsen

Idénybeli utolsó hazai bajnokiján, győzelmével életben tartotta NB I-es reményeit a Fejér-B.Á.L. Veszprém a NEKA ellen pénteken a férfi kézilabda NB I-ben.

Vendég góllal indult a találkozó, de Szrnka révén rögtön sikerült kiegyenlíteni. A kapuban álló Miklós Gergő parádés védései, már rögtön az elején megalapozták a folytatást, egy cseppnyi esélyt sem adva annak, hogy ellenfél el tudjon lépni. Oly annyira nem, hogy három egymás utáni Éles góllal ez sikerült is. (15. perc 7-4). Az ezt követő percben Presztert kiállították, melyet sorban követett Szrnka és Gál két perces büntetése. A hármas emberhátrány ellenére is csak egy góllal tudott a NEKA közelebb kerülni, Vetési Bence találata révén ebben a helyzetben is képesek voltak a hazaiak gólt szerezni (18. perc 8-6). A kiállításából visszatért Szrnka és a végig szintén kiválóan játszó Hári felváltva lőtték a gólokat, két-két találatukkal visszaállt az előnyük háromra. (23. perc 12-9) A félidő utolsó perceiben Gál is megkezdte góljainak gyártását, egy Szmetán találat után ismételt a beálló, megszerezve a csapat utolsó gólját az első félidőben (30. perc 15-13).


Fotó: Cseh Péter

A második harminc perc is vendég találattal indult, de Gál úgy folytatta, ahogy az első felvonást zárta, nem hagyta gól nélkül a vendégek kapuját. A veszprémi szélsők percei következtek, Hári és Preszter is egyaránt kétszer volt eredményes (41. perc 20-17). Az ellenfél, a beálló Papp góljai révén tartotta magát, sikerült a 45. percben egyre megközelíteni a hazai csapatot (45. perc 21-20). Ekkora azonban Éles József tanítványai megrázták magukat, és egy 5-1-es sorozattal percek alatt egy jelentősnek mondható előnyt alakítottak ki (51. perc (26-21). Mindent megpróbált a NEKA, kapust is cserélt, de hiába jöttek fel újra kettőre, Hári és a mérkőzés legjobbjának választott Preszter, Palasics hálóját sem hagyta érintetlenül. Gál Dominik sem tette meg ezt a szívességet, hetedik gólját is megszerezte a meccsen, mely egyben a mérkőzés utolsó találata is volt 60. perc 31-27).

Fejér-B.Á.L.Veszprém - HSA NEKA 31-27 (15-13)
Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K), Miklós G. (K) 11/37, Szmetán P. 3, Hári L. 5, Preszter Á. 4, Éles B. 5, Fercsik D., Szucsik B., Ludmán M. 2, Molnár B., Szrnka L. 3, Rubos N., Bugyáki D., Vetési B. 2, Gál D. 7, Szatmári B.
Vezetőedző: Éles József

HSA NEKA: Palasics K. (K), Deményi X. (K) 12/39, Temesvári G. 1, Krakovszki Zs. 6, Papp T. 3, Sisa E., Krakovszki B. 4, Sztraka D. 6, Kathi S. 1, Ács P., Kovács T. 3, Dely M., Dobi B., Karai M.1, Draskovics G.1, Szilágyi B. 1
Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 1/0, ill., 2/1
Kiállítások: 10 perc, ill., 12 perc