Korosztályos válogatottal erősített a futsalcsapat

A tavalyi kiírásban az NB I-ben bronzérmet szerző 1. Futsal Club Veszprém hétfőn bejelentette, a budaörsi Aramisban nevelkedő, a korosztályos válogatottban többször is bizonyító Lux B. Gáborral hosszú távú szerződést kötött.

Hétfőn hivatalossá vált, hogy a 19 éves futsalos, Lux B. Gábor Veszprémben folytatja a pályafutását – adta hírül a klub hivatalos weboldalán.

A közleményben Szöllőskei Péter sportigazgató hangsúlyozta, a tavalyi idényben pártolt filozófiát az egyesület továbbra is fenn kívánja tartani: Veszprémben a jövő csapatát építik. A szakmai vezető hozzátette, Gábor rendkívül komplex, fiatal, ballábas játékos, aki minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak.


Szöllőskei Péter és Lux B. Gábor (Fotó: Domján Attila)

Lux B. Gábor úgy fogalmazott, a megkeresést követően egy percig sem töprengett a váltáson: a következő idénytől örömmel ölti majd magára a kék-fehér szerelést. Nyomatékosította, mindent megtesz annak érdekében, hogy elnyerje a szurkolók bizalmát és újabb címekhez segítse a csapatot.

Fehér Zsolt vezetőedző emlékeztetett, Gábor több felnőtt NB I-es mérkőzésen is bizonyította, hogy érdemes lenne maguk mellett tudniuk. A tréner reményét fejezte ki, hogy az új igazolás hamar elsajátítja a taktikai elemeket, hogy a közeljövőben már alapemberként számíthassanak rá.

A közleményből az is kiderült, hogy a játékos a 99-es mezszámot választotta magának.