A Veszprém 14 góllal legyőzte a Benficát

A Portugáliában túrázó Telekom Veszprém magabiztosan, 37–23-ra győzött a Benfica ellen a két férfi kézilabdacsapat péntek esti felkészülési mérkőzésén.

A találkozó első gólját igaz a portugálok szerezték, utána gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és nem sokkal később már 5-3-ra vezettünk Casado találatával. Ezt követően Biosca több védést is bemutatott, amit elöl ki is használtunk és gyorsan megléptünk négy góllal. Időt is kért a Benfica, ami után egyből betaláltak a portugálok. Több babér azonban nem termett nekik, Sandell passzából Vailupau volt eredményes, amivel 12-6-ra sikerült meglépnünk. A folytatásban állandósulni látszódott az ötgólos vezetés, egészen a játékrész végéig, amikor nagyot hajrázott a csapat. Pechmalbec állította be a 20-12-es félidei eredményt.


Fotó: handballveszprem.hu

A szünet után Yahia szerezte az első találatunkat, az egyiptomi átlövőnk hosszú sérülés után góllal tért vissza a pályára. A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Sorban jöttek a gólok, Marguc is betalált, ezzel pedig már 24-14-re vezettünk. A Biosca helyére érkező Nagy is hasonlóan jó formában védett, aminek meg is lett a gyümölcse és már tizenhárom találat volt az előnyünk. Ezt követően több technikai hibát is vétettek a csapatok, de a különbség nem változott. A hajrára fordulva továbbra is magabiztosan vezettünk. Végül egy 60 gólos találkozót nyertünk meg 37-23-ra.

SL Benfica – Telekom Veszprém 23:37 (12:20)

SL Benfica: Jensen, Zoric, Capdeville – Sanchez 1, Valencia 2, Moreira 3, Moreno 1, Mendes 2, Borges 1, Rahmel 1, Izquierdo 2, Baptista 1, Taleski 3, Djordjic 6, Lumbroso, Carvalho

Telekom Veszprém: Biosca, Corrales, Nagy – Omar 1, Sandell 1, Nilsson 3, Ligetvári 3, Marguc 5, Remili 4, Mahé 2, Bőti, Pechmalbec 3, Vailupau 3, Casado 2, Fabregas 5, Kosorotov 5

Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 4/4