Döntetlen az utolsó felkészülési mérkőzésen

A Telekom Veszprém 26-26-os döntetlent játszott a Kielcével felkészülési mérkőzésen.

A találkozó első gólját Casado révén csapatunk szerezte, amire gyorsan érkezett is a válasz a másik oldalról, Sicko volt eredményes. Két találattal először a vendégek tudtak meglépni, a 6. percben 4-2-re vezettek Tournat gólja után. Sokáig azonban nem kellett várni az egyenlítésre, két támadással később már 4-4 állt az eredményjelzőn. A játékrész feléhez közeledve Mahé első találatával újra nálunk volt az előny (13. perc 7-6). A folytatásban sikerült kettővel is meglépnünk, de Talant Dujshebaev csapata gyorsan egyenlíteni tudott. A hajrára fordulva Corrales több védést is bemutatott, amit elöl ki is használtunk és újfent kettővel vezettünk (25. perc 12-10). A szünetig ebből egy gólt le tudott dolgozni a lengyel együttes, így 15-14-es előnyből vártuk a folytatást.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második játékrész elején gyorsan labdát szereztünk, majd Kosorotov vette be Wolff kapuját, így gyorsan visszaállítottuk kétgólos előnyünket. A Kielcének viszont előbb sikerült egyenlítenie, majd a vezetést is átvették (33. perc 16-17). Ezt követően hol döntetlen volt az állás, hol a vendégek vezettek egy találattal. Egészen a 43. percig, amikor ismét magunkhoz ragadtuk az előnyt, Yahia volt eredményes. Corrales újabb védése után ezúttal Yahia gólpasszt osztott ki Fabregasnak, aki megszerzet saját maga hatodik találatát, ezzel ismét sikerült két góllal meglépnünk. A mérkőzés hajrájára fordulva továbbra is tartottuk korábban kialakított előnyünket (51. perc 24-22). Nem sokkal a vége előtt azonban egyenlített a Kielce. A végén még Casado és Dani Dujshebaev is betalált, így maradt a döntetlen eredmény. Telekom Veszprém – KS Kielce 26-26.

Talant Dujshebaev: Remek barátságos mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom, hogy védekezésben jobban teljesítettünk, mint támadásban. A kapusok mind a két oldalon kimagaslót nyújtottak. A döntetlen eredmény nem fontos, az már inkább, hogy mindenki szerephez jutott. Annak kifejezetten örülünk, hogy Yahia Omar a sérülése után ellenünk tért vissza a Veszprém Arénában. Egy nagy kézilabdás család vagyunk és közel állunk egymáshoz. Jó felkészülési meccs volt ez számunkra. Mind a két csapat nyerni akart, de a döntetlen az igazságos eredmény.

Momir Ilic: Elégedett vagyok a mutatott játékkal, hiszen egy nagyon erős csapat ellen játszottunk, a legutóbbi két BL-döntő résztvevőjével. Az igaz, hogy sok lövést és büntetőt is kihagytunk és a kapusuk is jó formában védett. Folytatnunk kell az elkezdett munkát és fel kell frissítenünk a fiúkat.

Telekom Veszprém – KS Kielce 26:26 (15:14)

Telekom Veszprém: Biosca, Corrales, Nagy – Omar 2, Sandell 1, Ligetvári, Marguc 1, Remili 1, Mahé 3, ElDeraa 2, Bőti, Pechmalbec 1, Vailupau 4, Casado 2, Fabregas 6, Kosorotov 3

KS Kielce: Walach, Wolff – Olejniczak 1, Wiaderny 2, Kounkoud 1, Sicko 7, A. Dujshebaev 2, Tournat 1, Karacic, Moryto 4, D. Dujshebaev 1, Surgiel, Stenmalm 1, Gebala, Karalek 3, Nahi 3

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/2 ill. 2/2