Nagyarányú vereség Nagyakőrösön

A tavaly még Piros csoportos csapatok küzdelmét a Sólymok nyerték.

Takács négy és Madár három pontjával jól indította a Veszprém a találkozót, amelyre mindeközben Mári tudott két ponttal felelni. A hazaiaktól aztán Molnár is betalált, de Rosic kettő és Takács három pontja révén tovább távolodott a vendég együttes. Ezután Mészáros és Prodanovic duplái váltották egymást, majd jött Fehér kettese is (5. perc: 8-14). Ezután Varga is betalált a vendégektől, gyorsan öt pontot termelve, amit Madár egy újabb hármasával fejelt meg, ezzel már tizennégy ponttal vezetett a bakonyi gárda. Ám jött zsinórban hét pont a Sólymoktól. A szériájukat Szeifert triplája törte meg. Fehér két pontjára Rosic hárommal felelt, igaz ekkor Mészáros is betalált kintről. Molnár darabokban, Rosic viszont egyben termelt ezután három pontot, a negyed utolsó kosarát pedig Timkó szerezte (10. perc: 25-31).

A második felvonást a hazaiak sokkal jobban kezdték, Kocsis kettesére Birkás még válaszolni tudott, azonban az azt követő tíz hazai ponttal szemben csupán kettőt gyűjtöttek a vendégek Szabó révén, így a Sólymok megfordították a meccset (15. perc: 37-35). Fehér és Mészáros növelte tovább a Nagykőrös előnyét. A Veszprém pontcsendjét Varga egy pontos büntetője törte meg, de a másik oldalon Fehér is csak egyszer talált be a vonalról. Rosic majd Simkó duplái váltották egymást, majd Szabó egy, Madár pedig három pontot termelve közelítette a Veszprémet a félidő végére (20. perc: 45-42).


Fotók: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)

A harmadik etap kezdetén Timkó két pontjára Madár egyből hárommal felelt, majd a Veszprém hetese nem sokkal rá egy újabb távolit is elsüllyesztett, ezzel visszavéve a vezetést a vendégeknek. Kocsis egy büntetőjével egyenlített ugyan, de ekkor Takács szerzett két pontot (25. perc: 48-50). Egy kisebb pontcsend után Szabó szerzett egy hármast. Ezt követően azonban a hazaiak hét pontjára csak kettővel tudott felelni a Veszprém, így egyenlítettek a Sólymok, majd Fehér duplájával a vezetést is átvették. Timkó és Filep kosaraival zárult a negyed (30. perc: 61-55).

Az utolsó tíz perc Mészáros egy darab büntetőjével indult, ami után a másik oldalon Varga szerzett egy triplát. Molnár közeli kosarával tartotta előnyét a hazai együttes. Mészáros és Timkó büntetőire Varga duplája jött, Kocsis két pontjára Rosic ugyanennyit dobott, Mészáros hármasával viszont már tíz ponttal vezetettek a Sólymok. Rosic újra dobott egy duplát, ám Fehér egy triplát szerzett (35. perc: 75-64). Kocsis távoli és Mészáros közeli találatával tovább nőtt a távolság. Kocsis újabb duplája után Rosic dobta be a büntetőit, de Fehér és Mászáros kétpontosaival húszpontosra duzzadt a különbség a meccs végére (40. perc: 86-66).

Nyilatkozatok

Kovács Márk, a Nagykőrös vezetőedzője: ,,A lepattanócsatát a pontok közötti különbségnél is nagyobb arányban nyertük meg, óriási energiát fektettünk a védekezésbe, a kulcsjátékosokat sikerült kivenni a játékból, ezek jelentették a mérkőzés kulcsát. Minden játékosom nagy mezőnymunkát végzett, és rendkívül örülök, hogy a fiatal játékosaink is jól játszottak, döntő helyzetekben is jó megoldást választottak és pontokkal is segítették a csapatot. A győzelmet beárnyékolja Tóth Bence sérülése, de reméljük nem súlyos. Szurkolóinknak köszönjük a buzdítást! Ellenfelünknek pedig sok sikert a továbbiakban!"

Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: ,,Csalódás keltő eredmény született számunkra! Az első negyedben megmutattuk a minőséget, azonban nem tudtuk ugyanolyan színvonalon folytatni. Jól játszott a Nagykőrös, és a szurkolóik is nagy energiát adtak nekik, így visszajöttek a hátrányból és meg is nyerték a meccset. Ma a tudásunkat egy negyed erejéig mutattuk meg, ezt kell kiterjeszteni az egész meccsre, ha nyerni akarunk. A tanulságokat levonjuk és készülünk a következő mérkőzésre."

Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 5. forduló
Nagykőrösi Sólymok KE - Veszprém Kosárlabda Klub 86-66 (25-31, 20-11, 16-13, 25-11)
Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Játékvezetők: Sallai István József, Marton Péter és Bács Csaba

Nagykőrös: Tóth, Fehér 26/9, Molnár 10/3, Mári 2, Mácsai 4. Cserék: Mészáros 16/6, Kónya, Kocsis 14/3, Filep 4, Timkó 10. Edző: Kovács Márk

Veszprém: Szabó 6/3, Madár 15/15, Rosic 18/6, Prodanovic 2, Takács 9/3. Cserék: Varga 11/6, Szeifert 3/3, Birkás 2. Edző: Alex Geddes