Nyolcat vágott az újoncnak a Veszprém

A brazil Ton mesterhármast szerzett, a tizenhatodik születésnapját ünneplő Bognár Martin góllal debütált – a vendéglátó 1. Futsal Club Veszprém 8-3-ra nyert a Maglód ellen pénteken a futsal NB I-ben.

Utolsó fordulójához érkezett a futsal NB I alapszakaszának első köre, a tabella második helyén álló Veszprém péntek este az újoncként kilencedik Maglódot fogadta a Március 15. utcai csarnokban.

Az előző két fordulóban egyetlen pontot szerző bakonyiak keretébe visszatérhetett Tatai József, aki három héttel ezelőtt Debrecenben szenvedett izomsérülést. Szintén ott volt a fedélzeten Bognár Martin, aki éppen ezen a napon töltötte be 16. életévét.

Alig negyvenöt másodperc telt el a találkozóból, amikor egy gyors kontrát követően Milavecz révén máris vezetést szerzett a Maglód (0-1).

A csarnokba kilátogató csaknem ezer szurkoló legnagyobb örömére aztán a válasz sem váratott sokáig magára. Spandler húzódott előre a félpályáig, jó ütemben passzolt Tonnak, aki közelről a hálóba gurított. Újabb egy perc elteltével Ton rázta le emberét, majd jó ütemben továbbított Luxnak. Az első helyzetét kihagyó center ezúttal jól célzott, s vezetéshez juttatta az övéit (2-1).

Akárcsak napközben az égi áldás, úgy záporoztak a gólok a folytatásban is. Fellembek első lövését még védte Szacskó, a kipattanót aztán begyötörte a fiatal támadó. A 4. percben, 3-1-es hazai vezetésnél időt is kértek a vendégek.

Még mindig csak a 6. minutumban jártunk, amikor Szacskó buktatta Luxot a hatoson belül. Pályafutása első felnőtt NB I-es találkozóján Bognár Martin végezhette el a büntetőt, a születésnapos pedig rutinos játékosokat idéző magabiztossággal vágta a jobb felsőbe a labdát (4-1).


Fotó: Tál Dominik/vehir.hu

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, olyannyira, hogy a játékrész derekánál szépített is a rivális. Ismét Spandler merészkedett előre, ám a vendégek labdát szereztek, Milavecz pedig a saját térfeléről az üres kapuba ívelt (4-2). Megélénkült a Pest vármegyeiek játéka, Spandlernek két alkalommal is védenie kellett.

Két perc volt már csak vissza az első felvonásból. Lux szöglete után Dorogi sarokkal passzolt Tonnak, aki védhetetlenül a hálóba zúdított (5-2).

A második játékrész elején elmaradtak az elsőben láthatott rohamok. A 27. minutumban aztán ismét talpra ugorhatott a publikum. Gerencsér tartotta meg ügyesen a labdát, aztán a szélen érkező Gavrilovicsot hozta játékba, a szerb pedig éles szögből a hálóba lőtt (6-2). Kisvártatva Ton szerezhette volna meg önmaga harmadik gólját, ám Szacskó védte a ziccert.

Az FCV továbbra is uralta a találkozót, a vészkapussal is támadó vendégek próbálták elkerülni a még nagyobb arányú vereséget.

Négy és fél perc volt hátra az ütközetből. Molnár Raul lövése után még tisztázni tudtak a maglódi védők, de a kipattanó Ton elé került, aki újabb bombát zúdított a léc alá (7-2).

A túloldalon Kalina szépített, de a csattanó Bencsik Ádámé volt, aki Dorogi újabb szép gólpassza után állította be a 8-3-as végeredményt.

- Sajnos ahogyan legutóbb is, ezúttal is rosszul kezdtünk, így ellenfelünk gyorsan vezetéshez jutott. Szerencsére hamar „felkapcsolták a villanyt” a játékosaimnál, így rövid időn belül átvettük az irányítást és fordítani tudtunk. Úgy vélem, hogy már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa. Nagyon örülök, hogy akaratban és motivációban is ellenfelünk fölé nőttünk. Ez ugyanis a minimum. Küzdünk tovább a felsőházba kerülésért – nyilatkozta a vehir.hu-nak Fehér Zsolt vezetőedző.

Férfi futsal NB I, 11. forduló:
1. Futsal Club Veszprém–MAG-LOG Maglódi TC 8-3 (5-2)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Vass (Horváth P., Héra)
Veszprém: Spandler – Ton, Gavrilovics, Gerencsér, Lux
Csere: Oswald (kapus), Tatai, Fridrich, Molnár R., Dorogi, Ábrahám, Bencsik Á., Bognár M, Fellembek
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Maglód: Szacskó – Vékei, Milavecz, Petric, Sallai
Csere: Kovács D. (kapus), Szabó G., Kertész, Németh G., Kalina, Seregy, Érsek, Talabér, Jenei
Vezetőedző: Somogyi Gábor Attila
Gólszerzők: Ton (2., 18., 36.), Lux (3.), Fellembek (4.), Bognár M. (6. – büntetőből), Gavrilovics (27.), Bencsik (40.), ill. Milavecz (1., 10.), Kalina (39.)