A Veszprém hét góllal nyert Celjében

A Veszprém 40-33-ra nyert a szlovén RK Celje PL otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

A vendégek keretéből Jehia el-Dera és Mikita Vajlupov hiányzott. Utóbbi, a fehérorosz jobbszélső vállsérülés miatt legalább két hónapig nem játszhat.

Az első három lövését mindkét együttes elrontotta, a szlovénok első akciógólja több mint nyolc perc után született (2-4). A folytatásban sem céloztak hatékonyan a csapatok, de mivel a Celje rontott többet, a 18. percben már 12-5-ös előnyben volt a magyar bajnoki címvédő. A találkozó előtt a Veszprém öt győzelemmel és egy vereséggel, a Celje viszont pont nélkül állt, és a tabellán meglévő különbség a pályán is megmutatkozott a csapatok között. A bakonyiak jó játéka és megnyugtató előnye miatt Momir Ilic vezetőedző támadásban is lehetőséget adott Ligetvári Patriknak, ami a BL-ben nagyon ritkán fordul elő.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu (archív)

A dinamikus támadójáték némileg a védekezés rovására ment a vendégeknél, mert bár 22 gólt dobtak az első félidőben, 17-et kaptak. A meccs a 39. perc után dőlt el, amikor a veszprémiek 5-0-s sorozatot produkáltak, majd a 49. percben tíz találattal vezettek. Ekkor már szokatlan összeállításban kézilabdáztak, Ilic minden cserejátékosnak lehetőséget adott, ezt kihasználva a szlovénok némileg csökkentették hátrányukat, de az utolsó percek már jobban hasonlítottak egy gálamérkőzésre, mint BL-találkozóra.

Hugo Descat nyolc, Ludovic Fabregas öt, Lukas Sandell és Nedim Remili négy-négy gólt szerzett, Rodrigo Corrales 12 védéssel zárt. A szlovénoknál Tim Cokan hét gólig jutott.

A két együttes 19. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 17. alkalommal győzött a Veszprém. A hat győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak jövő csütörtökön éppen a Celjét fogadják a BL-ben.

A hazaiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
RK Celje PL (szlovén)-Telekom Veszprém 33-40 (17-22)
lövések/gólok: 52/33, illetve 56/40
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 2 perc